Työntekoa ja hyvinvointia boostaava toimistoympäristö

Lähtötilanne

WSP on maailmanlaajuisesti tunnettu rakennuttamisen asiantuntija. Työnteko WSP Finlandin Tampereen toimistolla on keskittymistä vaativaa suunnittelu- ja asiantuntijatyötä. Toimisto muutti uusiin tiloihin Tampellan tehdasalueelle. Siirtyminen perinteisestä koppitoimistosta avoimempaan monitilaan herätti huolta osassa henkilöstöä.

Mitä tehtiin?

Suunnitteluprosessi alkoi asikkaan yrityskulttuurin ja työympäristökonseptin analysoinnilla sekä henkilöstön työskentelyyn tutustumisella. Haastatteluiden ja työpajojen avulla kartoitettiin uuteen työympäristöön liittyviä vaatimuksia, huolia ja toiveita. Samalla henkilöstön kanssa käytiin läpi, mitä ovat ne asiat, joita työkulttuurissa halutaan nostaa esiin.

WSP:n työympäristöstä suunniteltiin brändin mukainen kokonaisuus, jossa korostuu käytännöllisyys, vuorovaikutteisuus ja uuden oppiminen. Tampereen toimisto koostuu yksilötyöskentelyyn varatuista alueista, flex-tiloista ja eri kokoisista neuvotteluhuoneista sekä yhteiseen inspiroitumiseen ja rentoutumiseen tarkoitetuista tiloista. Toimisto on jaettu lasiovilla julkiseen ja yksityiseen tilaan. Julkisessa tilassa sijaitsevat kahvila sekä neuvottelutilat, joita käytetään asiakkaiden ja vieraiden kanssa. Toimiston yksityinen puoli on varattu työntekoon.

Yhdessä suunnitellut pelisäännöt varmistavat, että tiloja käytetään tarkoitetulla tavalla.

Ympäri maailman toimivan WSP:n voimavaroja ovat sekä globaalius että paikallisuus. Työympäristö kuvastaa yhtä lailla yrityksen kansainvälistä osaamista ja visiota sekä Tampereen toimiston mentaliteettia. Tampellan tehdasalueella sijaitsevassa toimistossa sai näkyä ja tuntua vanhan teollisuusrakennuksen rouheus. 

Tiloihin luotiin vahva tunnelma, jonka työntekijät kokevat omakseen. Yleisilme on energisoiva, rento ja luovuuteen kannustava. Yhteisön näköinen ja oloinen ympäristö tukee innostavaa ja yhteisöllistä työkulttuuria.

Lopputulos: huoli vaihtui innostukseen

Työnteon tarpeita vaalien suunnitellut tilat kohensivat WSP:n Tampereen toimiston yhteishenkeä entisestään. Osallistavan suunnittelun ja huolellisen toteutuksen ansiosta huoli keskittymisen vaikeutumisesta osoittautui turhaksi. 

Uudet tilat ovat paremmin linjassa WSP:n yhteisön merkitystä korostavan yrityskulttuurin kanssa. Entistä avoimempi toimisto lisäsi kanssakäymisen lisäksi toisten työn kunnioitusta: samoissa tiloissa työskentelevät kaikki esimiehistä harjoittelijoihin.

Kuvat: Aleksi Tikkala
Edellinen referenssi
Seuraava referenssi