Holiday Club

Lomatunnelmaa ja Suomen luonnon sävyjä huokuva Fredriksbergin toimisto

Holiday Clubilaiset pääsivät muuttamaan upouuteen Vallilan toimistoonsa alkuvuodesta 2022. Rohkean rouheat 670-neliöiset tilat sijaitsevat Fredriksbergin uudiskohteessa. Toimisto on työntekijöiden oma Holiday Club, jossa CLUBilaiset voivat valita itselleen sopivimman työnteon paikan. Valittavissa on aktiivinen tai rauhallinen työtila, projekti- ja neuvottelutiloja sekä vetäytymiseeen tarkoitettu tila. Rennon tasokkaan tunnelman viimeistelevät suomalaisen luonnon sävyt kaikkina vuodenaikoina.

CLUBi, joka inspiroi ja kannustaa tekemään yhdessä

Holiday Clubin toiminnan ytimessä on merkityksellisten lomakokemusten tuottaminen asiakkaille. Se näkyy, tuntuu ja ilmenee myös uudella Fredriksbergin toimistolla. Projektin tavoitteena oli luoda Holiday Clubille työympäristö, joka ilmentää sen toimialaa sekä tukee uudenlaisia työn tekemisen tapoja ja tuo eri ammattiryhmät ja tiimit entistä paremmin yhteen. “Roolinamme oli toimintakulttuurin ja työskentelytapojen muutoksen tukeminen tilallisesti. Lähdimme luomaan ihmisten kohtaamisia tukevaa CLUBia, jossa on lomatunnelmaa”, projektin johtava suunnittelija Sara Tuohikumpu kertoo.

Toimiston suunnittelua ohjasivat henkilökunnan kysely- ja haastatteluvastauksista muodostetut design driverit:

  • yrityskulttuuri, joka kannustaa yhdessä tekemiseen ja tiimien väliseen synergiaan
  • inspiroivat tilat, jotka herättävät lomafiiliksen ja tukevat monipuolisia kohtaamisia
  • muuntojoustavuus sekä projekti- ja puhelintyön tarpeiden huomiointi

Rune & Berg Design auttoi Holiday Clubia määrittämään tulevaisuuden tarpeensa ja vastasi yhteisöllistä toimintakulttuuria tukevan työympäristön sisustusarkkitehtisuunnittelusta. Tarvemääritys piti sisällään henkilöstökyselyn, kohdekierroksen ja havainnoinnin aiemmissa tiloissa Herttoniemessä ja Fredriksbergissä sekä avainhenkilöiden haastattelut ja työpajan. Suurimmiksi kehitystoiveiksi nousivat viihtyisyys, monipuolinen kalustus ja akustiikka. “Projektissa keskeistä oli rohkeus ehdottaa tilallisia ratkaisuja, jotka tukevat tulevaisuuden työskentelyä. Eri tiloissa on erilaisia teemoja, tunnelmia ja toimintoja, jotka lisäävät luovuutta ja tuottavuutta”, Sara kuvailee.

Houkuttelevat tilat, jotka tukevat uusia työnteon tapoja

“Holiday Clubin toimistolla panostettiin todella paljon yhdessä työskentelyyn. Työkahvila on yhtä iso kuin työnteon alue. Siinä välissä sijaitsevat projektitilat ja esimerkiksi kävelymatot, joilla kävellessä voi katsoa konepajan alueen kattojen yli ”, Sara kertoo. Toimiston sydämenä toimii työskentelykahvila, joka sopii niin taukoiluun, lounaan nauttimiseen kuin yhteisiin tapahtumiin ja infotilaisuuksiinkin. Työtilat on jaettu rauhalliseen ja aktiiviseen työtilaan, jolloin työrauha on taattu niin puhelintyötä kuin itsenäistä keskittyvää työtä tekeville. Muunneltavat projektitilat puolestaan elävät projektien vaiheiden ja tiloja käyttävien ihmisten tarpeiden mukaan. “Myös toimiston visuaalinen ilme on todella tärkeä Holiday Clubilaisille. Tyyli ja tunnelma ammennettiin Holiday Clubin Suomen kohteista.”, Sara lisää.

Uuden toimiston käyttöönottoon liittyi paljon myös yhteisiä käytäntöjä ja työnteon tapoja. Omista huoneista siirryttiin jaettuihin työpisteisiin, sillä hybridimallissa töitä tehdään sekä etänä että toimistolla. Myös yhteistyökumppanit ja muiden toimipisteiden CLUBilaiset ovat tervetulleita työskentelemään Fredriksbergiin. ”Palautekyselyn perusteella yleisfiilis uusista tiloista on erittäin hyvä. Kiitosta saa erityisesti kaunis ja hyvin suunniteltu tila ja mahdollisuus vaihtaa työpistettä päivän aikana”, Holiday Clubin henkilöstöjohtaja Nina Kuntola kiteyttää uuden toimiston käyttöönoton jälkeisiä kokemuksia.

Haluatko lukea lisää?

Lue Kauppalehden artikkeli Holiday Clubin muutosta Fredriksbergiin.