Oura Health

Suunnittelu lähti liikkeelle arvoista ja yhdessä tekemisestä

Oura on suomalainen jo yli miljoona älysormusta myynyt terveysteknologiayhtiö, jonka toiminta perustuu ihmisten hyvinvoinnin tukemiseen ja elämänlaadun parantamiseen. Hurjasti kasvanut Ouran Suomen tiimi tarvitsi uuden kodin, joka löytyi Pohjoisesplanadilta. Reilun 600-neliöisen toimiston lisäksi suunniteltiin 400-neliöinen laajennusosa ja siihen kuuluva parvi. Tavoitteena oli luoda tiloista yhtenäinen, Ouran yhdessä tekemisen kulttuuria ja toisaalta työskentelyrauhaa tukeva hybriajan toimisto.

Voimaannuttava työympäristö hyvinvoinnin tekijöille

Aivan Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Ouran uusi toimisto on vahvasti hyvinvointilähtöinen, kuten yritys ja siellä työskentelevät ihmisetkin. Tilojen luonnollinen sävymaailma ja runsas vihersisustus jättävät tilaa luovuudelle ja tukevat palautumista. Erityyppisiä tiloja löytyy niin keskittyvään yksilötyöhön, yhdessä ideointiin kuin Oura-sormusten prototyyppien rakentamiseen. Kokonaisuus ei ole turhan vakava: yhteistä hyvää fiilistä tukevat muun muassa working café ja pelinurkkaus. Tunnistettavan visuaalisen ilmeen viimeistelevät valaisimissa, akustiikkapaneeleissa ja graafisissa elementeissä toistuvat pyöreät linjat, jotka mukailevat Ouran logon ja tunnetun älysormuksen muotokieltä.

Toimiston suunnittelua ohjaavat design driverit määriteltiin työpajassa yhdessä Ouran projektiryhmän kanssa:

  • houkuttelevuus: rohkean ammattimainen tunnelma, toimiva ja innovatiivinen kokonaisuus
  • hyvinvointi: tilat kuvastavat kokonaisvaltaista hyvinvointia, kuten itse brändikin
  • sisäinen potentiaali: luonnolliset tilat kannustavat luovuuteen ja voimaannuttavat
  • yhteinen hyvä fiilis: eloisan inspiroivat tilat, jotka tukevat tiimihenkeä ja yhteisöllisyyttä
  • teknologialähtöisyys: teknologia näkyy tiloissa hillitysti mutta vakuuttavasti

Rune & Berg Design vastasi projektin sisustusarkkitehtonisesta suunnittelusta ja tilabrändäämisestä. Projekti piti sisällään työpajan projektiryhmän kanssa, jossa mietittiin tilojen toimintaa ja tunnelmaa sekä niitä taustoittavia ajatuksia. “Lähdimme liikkeelle Ouran arvoista ja siitä, mitä älysormus edustaa. Tilojen tarkoituksena on tukea hyvinvointia ja saada jokaisesta esille paras potentiaali”, projektin johtava suunnittelija Aino Keto kuvailee.

Hyvinvointi ja luonnon rytmi kantavina teemoina

Ouran liiketoiminta ja yrityskulttuuri pohjautuvat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen ja ihmisen täyden potentiaalin saavuttamiseen. Nyt myös uusi toimisto tukee näitä lähtökohtia: verhoilla rajatut työpistealueet helpottavat kommunikointia ja erityyppiset neuvottelu- ja ideointitilat kannustavat jakamaan ajatuksia. Yhteinen aula ja working café puolestaan sopivat yhteisöllisiin hetkiin kollegoiden ja yhteistyökumppanien kanssa. Vetäytymistilat, runsas vihersisustus ja äänimaailmaa pehmentävät akustiikkapaneelit viimeistelevät hyvinvointia tukevan työpäiväkokemuksen.

Myös Helsingin toimiston visuaalinen ilme on vahvasti hyvinvointiteemainen, luonnonläheinen ja tasapainoinen. Sen inspiraationa toimivat luonnosta vuorokauden eri aikoina löytyvät sävyt ja materiaalit, jotka näkyvät sisustuksessa kautta linjan. “Oura on läsnä arjessa koko ajan. Siksi myös toimisto kuvastaa vuorokauden rytmiä ja tarjoaa näin vaikuttavan tilakokemuksen, jossa kaikki linkittyy yhteen ja tukee Ouran brändiä”, Aino kertoo. “Sävymaailmaan tuotiin ajatus vuorokauden vaihtelusta. Näin saatiin myös olemassa olevat kalusteet solahtamaan hyvin osaksi tiloja. Ei tarvinnut juurikaan hankkia uusia kalusteita”, projektin sisustusarkkitehti Roosa Westerman tiivistää.

Valmis työympäristö muodostaa yhtenäisen, Ouran brändiä ja arvoja tukevan kokemuksen. ”Ouralaiset kokevat tilat todella viihtyisiksi ja toimistolle on kiva tulla. Tilojen tunnelma tukee innovointia ja työpäivän aikaista palautumista.” Aino kertoo. Myös Ouran kansainväliset toimipisteet ovat kiinnostuneet Suomen toimiston ilmeestä ja yksityiskohdista. Muun muassa San Franciscon toimisto on ollut innoissaan kokonaisuudesta ja ihastunut erityisesti aulaan suunniteltuun peilimäiseen Ouran logoon.