Nordhaven

Viimeistelty toimisto
finanssialan asiantuntijoille

Finanssialan asiantuntijayritys Nordhavenin Etelärannan historiallisessa arvokiinteistössä sijaitseva toimisto on herätetty uuteen loistoon. Uudistetussa toimistossa yhdistyvät ajattomat sävyt, klassiset materiaalit ja oivaltavat toiminnalliset ratkaisut. Myös asiakaskokemus on entistä yhtenäisempi: seesteisen tyylikäs aula ja sen logoseinä toivottavat tervetulleeksi, uudistetusta keittiöstä kelpaa hakea kahvit ja taide toimii luontevana keskustelun aloittajana. Visuaalisesti rauhalliset ja yksityiskohtia myöten viimeistellyt tilat herättävät luottamusta asiakkaissa ja levollisuutta työntekijöissä.

Hillityn vaikuttavat tilat arvokiinteistöön

Nordhavenin noin 20-henkisen Suomen tiimin kotina toimii Kaartinkaupungin renesanssityylinen kivilinna, josta avautuvat upeat merimaisemat Eteläsatamaan. Sisätilojen aiempi toiminnallisuus ja tunnelma eivät olleet linjassa Nordhavenin tarjoamien palveluiden laadukkuuden ja luotettavuuden kanssa. ”Projektin tavoitteena oli uudistaa tilat vastaamaan Nordhavenin luonnetta ja tuotetta, brändimielikuvaa. Heillä on tietty laadukkuus kaikessa tekemisessä ja samaa haluttiin tuoda tänne”, projektin johtava suunnittelija Riina Ruska valottaa suunnittelutyön taustoja.

Suunnittelua ohjasivat seuraavat design driverit:

  • Nordhavenin luotettavuuden ja alan vankan kokemuksen ilmentäminen
  • asiakaskokemuksen tekijöiden huomiointi heti sisääntulosta alkaen
  • toiminnallisuuden parantaminen oivaltavin keinoin

Nordhavenin toimistotiloissa uudistettiin 240-neliöinen muutosalue, jossa sijaitsevat sisääntuloaula ja käytävätilat, asiakasneuvottelutilat, työtilat ja keittiö. Rune & Berg Design vastasi projektin sisustusarkkitehtisuunnittelusta. ”Tärkeintä oli, että tilat vastaavat käyttötarkoitustaan. Esimerkiksi ennen työtilana toimineen neuvotteluhuoneen valaistus uusittiin ja keittiöstä poistettiin seinä, jolloin tarjoilupiste mahtui mukaan”, Riina kertoo.

Tunnelmallisempi kokemus pienin muutoksin

Muutos Nordhavenin tiloissa on suuri, vaikka rakenteellisia muutoksia ei keittiön seinän purkua lukuun ottamatta tehty. ”Valokuvausten aikana kuulimme tiloissa vierailleelta henkilöltä spontaanin kommentin Wow, vad har hänt”, Riina toteaa hymyillen. Merkittävästi tunnelmallisempi toimisto luotiin lisäämällä väriä, pehmeyttä ja laatua pintoihin ja irtokalustukseen. Olennaisessa osassa on myös detaljiikka: esimerkiksi valaisimissa toistuva pyöreä muotokieli tekevät toimistosta entistä yhtenäisemmän.

Tilojen uusimisen yhteydessä kiinnitettiin erityistä huomiota asiakas- ja työntekijäkokemukseen. Sisääntuloon lisättiin messinkinen logoseinä ja käytäviä rytmitettiin spottikiskoin ja tammisin sormipaneelein. Neuvotteluhuoneisiin tuotiin valkoisen sijaan mintunvihreä sävy seiniin, lisää akustiikkapintoja ja pehmeitä tekstiilejä keventämään tunnelmaa. Analyytikoiden työtilan ja yksittäisten työhuoneiden pariksi ehdotettiin hybridityöhön soveltuvaa yhden hengen Teams-tilaa. Rikhardinkadun taidelainaamon kuratoitu taide viimeistelee arvokkaan kokemuksen.

Haluatko lukea lisää vastaavista projekteista?

Tutustu esimerkiksi Rettig Groupin uudistettuun pääkonttoriin.

Tutustu muihin samankaltaisiin projekteihin

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!