Suomalaisen perheyhtiön pääkonttorissa yhdistyy historia ja tulevaisuus

Lähtökohta

Sijoitusyhtiö Rettig Group Oy Ab:n pääkonttori sijaitsee vuonna 1880 valmistuneessa, aikoinaan Sinebrychoffin tehdasrakennuksena toimineessa Mallasmakasiinissa. Kulttuurihistoriallisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokas kiinteistö ilmentää jykevästi aikansa arkkitehtuuria. Laajan peruskorjauksen yhteydessä historiallisen rakennus päivitettiin moderniksi ja edustavaksi työtilaksi, samalla varmistaen, että arvokas rakennusperintö säilyy sukupolvelta seuraavalle.

Mitä tehtiin?

Suunnittelimme Rettig Group Oy:lle uuden toimintaympäristön, joka on sekä moderni että arvokasta historiaansa henkivä. Yrityskulttuurin ytimen muodostavat Rettigin perinteet ja arvot: avoimuus, oikeudenmukaisuus, nöyryys, luottamus ja kunnioitus. 

Perinteet, historia ja taide saavat näkyä valmiissa tilassa. Suunnittelussa nostettiin esille niitä arvoja ja merkityksiä, joita tilan halutaan ilmentävän. Koko projektin tarkoitus oli muokata tilasta niin toiminnallisesti kuin käytännöllisesti optimaalinen kokonaisuus, joka on valmistuttuaan yhdistelmä harmonista tyylikkyyttä ja nykyaikaisinta tekniikkaa. Kaikki ratkaisut integroitiin hienovaraisesti osaksi arvorakennusta.

Tilasuunnittelussa huomioitiin henkilöstön tarpeet ja toiveet joustavasta tilaohjelmasta, josta löytyy työtilojen lisäksi mm. tauko-, neuvottelu- ja kohtaamistilat. Koska sijoitusyhtiössä työtä tehdään paljon tiimeissä, tiloja muutettiin ryhmätyöskentelyyn soveltuviksi. Tiimeille luotiin heidän tarpeitaan paremmin palvelevia avoimia tiloja ja seiniä purettiin avoimuuden lisäämiseksi. Muutosten ansiosta myös valo liikkuu rakennuksessa aiempaa paremmin.

Hillitty värimaailma ja hartaudella hiotut yksityiskohdat määrittävät uutta tilailmettä. Historia ja taide tekevät tilasta uniikin.

Lopputulos: ainutlaatuinen työympäristö – vaikutuksen tekevä käyntikortti

Vuorovaikutteinen yhteistyö suunnittelijoiden ja Rettigin välillä varmisti, että tiloista saatiin Rettigin toiveet täyttävä kokonaisuus. Lopputulos on ainutlaatuinen toimistoympäristö, joka palvelee työntekijöitä ja kuvastaa yrityksen identiteettiä entistä paremmin. Valmis tila toimii edustavana ja tyylikkäänä käyntikorttina Rettig Groupin maailmaan.

Neuvotteluhuoneet on nimetty Rettigin suvun jäsenten mukaan. Ikoni näyttää tyylikkäästi neuvottelupöydän muodon ja koon.
Tiloihin suunniteltu kultainen turvateippaus jatkaa graafisen ilmeen vähäeleisen tyylikästä linjaa.
Edellinen referenssi
Seuraava referenssi