Trooli – siellä missä isot kalat uivat

Lähtökohta

Trooli on Helsingin Kalasatamassa sijaitseva toimistokortteli, jonka ankkurivuokralaisen vuokrasopimus oli päättymässä. Projektin lähtökohta oli omistaja halu muokata suljettu kiinteistö kutsuvaksi, eläväksi monikäyttäjätaloksi. Rakennukselle haluttiin luoda vahva identiteetti, joka auttaisi kiinteistöä erottautumaan ja josta tiloissa toimivat yritykset voisivat olla ylpeitä.

Mitä tehtiin?

Kiinteistölle luotiin uusi ilmekonsepti, joka nosti sen merkittäväksi osaksi uudistuvan businessalueen ja historiallisen tukkutorialueen leikkauskohtaa.

Rakennuksen tunnistettavuutta parannettiin ristimällä se Trooliksi. Kaikki kohteelle suunnitellut graafiset elementit opasteista esitteisiin kertovat samaa tarinaa ilmeikkäästä kohteesta, jonka kulmilla on rikas historia.

 

 

 

 

Kiinteistön visuaalinen ilme pohjautuu perinteikkään käsityöläishengen, klassisen laadun ja raikkaiden trendien yhdistämiseen. Yllätykselliset taide-, opastus- ja tilaratkaisut parantavat alueen laatumielikuvaa ja tuovat kiinteistölle lisäarvoa trendikkäänä businesskorttelina. Rakennuksen sisääntuloaulasta suunniteltiin yhtä lailla arvokas ja lämmin kohtaamispaikka, johon astuminen on mieleenpainuva elämys. 

Lopputulos: vetovoimainen monikäyttäjätalo

Trooliin tuleva kokee elämyksen hotellin tai ravintolan tunnelmasta tavanomaisen toimistorakennuksen sijaan. Alueen historiaa hienosti heijasteleva ilmekonsepti lisäsi kohteen vetovoimaa ja edustavuutta. Rakennuksen tunnettavuus parani, ja toive kannattavasta monikäyttäjätalosta täyttyi.

Kuvat: Aleksi Tikkala
Edellinen referenssi
Seuraava referenssi