Trooli

Trooli toimii vuokralaisyritystensä käyntikorttina

Aivan Teurastamon ja Redin kauppakeskuksen kyljessä Kalasatamassa sijaitseva Trooli on toimistokortteli, joka muodostuu neljästä kiinteistöstä. Kiinteistöt yhdistävältä sisäpihalta löytyvät parkkipaikat, terassi ja kulkuyhteydet eri rakennuksiin. Trendikäs Troolin punatiilinen toimistokortteli on luonteva osa kehittyvää aluetta, johon on lähivuosina rakentumassa asuntoja ja palveluita jopa 25 000 ihmiselle. Kiinteistökokonaisuus sijaitsee kehittyvän merellisen bisnesalueen ja historiallisen tukkutorin leikkauskohdassa – siksi se sai nimekseen tunnistettavan, verkkokalastukseen viittaavan nimen “Trooli”. Jotta Trooliin löytäisivät myös sinne ensi kertaa tulevat, näkyvät modernisoidut logo ja opasteet kauas. Sisään astuessa aukeavat laadukas aula sekä perinteikästä käsityöläisyyttä ja historiaa hienovaraisesti kuvastavat kokous- ja toimistotilat.

Trooli – siellä missä isot kalat uivat

Trooli on nykyajan modernisoitu toimistokortteli, jonka juuret juontavat aina 1800-luvulle asti. Tuolloin Troolin alue sijaitsi kaupungin laitamilla, joten se oli oiva paikka tehtaille ja työpajoille tulipaloriskin takia. 1900-luvulla alue kehittyi satamaksi, jossa parveilivat suuret höyrylaivat ja pienet puuveneet. Toimistokortteli alueelle rakennettiin 2000-luvun alussa.

Uudistusprojekti koski korttelin Lautatarhankatu 10 -kiinteistöä, jossa ankkurivuokralaisen vuokrasopimus oli päättymässä. Kiinteistölle tarvittiin uusi käyttötarkoitus. Projektin tavoitteena olikin muokata aiemmin yhdellä käyttäjällä käytössä ollut kiinteistö kutsuvaksi ja eläväksi monikäyttäjäkiinteistöksi. Rune & Bergin roolina oli uudistaa aula, kokous- ja toimistotilat ja Troolin visuaalinen ilme. Projekti piti sisällään tilasuunnittelua ja graafista suunnittelua.

Projektin suunnittelua ohjasivat seuraavat design driverit:

  • elävä monikäyttäjäkiinteistö
  • houkutteleva ja erottuva visuaalinen ilme
  • modernisoidut toimistotilat

Lämmin, käsityöläishenkeä korostava kohtaamispaikka ja moderni toimistokiinteistö

Rakennukselle luotiin uudistettu ja erottuva identiteetti ja ilmekonsepti, joka auttaa kiinteistöä erottautumaan ja josta tiloissa toimivat yritykset ovat olla ylpeitä. Uudistus piti sisällään kiinteistön aulan, kokous- ja toimistotilojen sekä visuaalisen ilmeen ja opasteiden suunnittelun.

Rakennuksen sisääntuloaulasta luotiin arvokas, lämmin ja houkutteleva kohtaamispaikka, joka toimii vuokralaisyritysten käyntikorttina. Ensivaikutelma ei muistuta toimistoa: käyttäjästä tuntuu kuin hän saapuisi laadukkaaseen hotelliin tai ravintolaan. Toimisto- ja kokoustilat jatkavat samaa lämminhenkistä tunnelmaa.

Troolin visuaalisella ilmeellä pyrittiin parantamaan korttelin laatumielikuvaa trendikkäänä bisneskorttelina. Kiinteistöjen visuaalinen ilme pohjautuu perinteikkään käsityöläishengen, klassisen laadun ja raikkaan moderniuden yhdistämiseen. Kaikki kohteeseen suunnitellut graafiset elementit vanhoista valokuvatauluista opasteisiin ja esitteisiin kertovat samaa tarinaa ilmeikkäästä ja rikkaasta historiasta. Uniikkina yksityiskohtana vastaanottotiskin takaseinän kruunaa käsin piirretty ja puuhun kaiverrettu teos, joka kuvaa alueen historiaa satama-alueena puuveneineen, tynnyreineen ja verkkoineen.

Troolin uniikki ja helposti lähestyttävä visuaalinen ilme yhdistettynä moderneihin toimistotiloihin lisäsi kohteen tunnettuutta, ja omistajan toive kannattavasta monikäyttäjätalosta täyttyi. Itselleen sopivat tilat Troolista löysi muun muassa co-working-toimija UMA Workspace.

Haluatko lukea lisää Troolista?

Tutustu Troolissa sijaitsevasta UMA Teurastamosta kirjoitettuun artikkeliin.

Tutustu muihin samankaltaisiin projekteihin

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!