Hattutehdas

Mahdollisuuksia täynnä olevalle kiinteistölle sen ansaitsema ilme

Helsingin Sörnäisissä kohoaa hurmaava, lähes 90-vuotias entinen tehdasrakennus, joka toimi hattutehtaana ja muun muassa kahvipaahtimoiden ja pakkaamoiden kotina vuosina 1938-1970. Kolmeen kertaan laajennettu rakennus tarjoaa reippaasti tilaa ja luonnetta, erityisesti mieleenpainuvan uuden identiteettinsä ansiosta. Uusi nimi, Hattutehdas, ja hyväntuulisen raikas visuaalinen ilme knallia muistuttavine logoineen erottuvat muista lähialueen kiinteistöistä. Uudistetut sisääntulot ja aulat sekä showroom auttavat potentiaalista vuokralaista ymmärtämään, mihin kaikkeen tämä historiaa huokuva mutta talotekniikaltaan moderni kiinteistö taipuu. Hattutehtaan ilmeen viimeistelevät selkeät opasteet, jotka ohjaavat oikeaan suuntaan laajassa kiinteistössä.

Kiinteistön suunnittelua ohjaavia
design drivereita olivat:

  • industrial, ajan henkeen sopiva
  • tunnistettava
  • persoonallinen
  • hyväntuulinen
  • oivaltava

Rune & Berg Design vastasi kiinteistön graafisen ilmeen suunnittelusta sekä sisäänkäyntien ja aulatilojen faceliftistä. Suunnittelimme lisäksi uuden ilmeen mukaiset nettisivumateriaalit ja kohteen sähköisen esitteen sisältöineen. Kiinteistön käytettävyyttä tukemaan luotiin uudistettu opastekonsepti, joka on myös Rune & Berg Designin käsialaa.

Innostavampi ilme, tunnetumpi talo

Hattutehdas sijaitsee vinhaa vauhtia kehittyvällä alueella Vilhonvuorenkadun ja Sörnäisten rantatien kulmassa. Kiinteistön identiteettiä lähdettiin kirkastamaan, jotta se erottuisi paremmin kilpaillulla Helsingin keskustan toimistomarkkinalla. Tavoitteena oli lisätä Hattutehtaan tunnistettavuutta ja houkuttelevuutta ja sitä kautta vapaana olevien toimistotilojen vuokraamista.

Älä jää knalliksi kalliolle – Hattutehtaan ilme
ja tilat uudistuivat

Hattutehtaan uudistettu identiteetti on entistä mieleenpainuvampi ja helpommin tunnistettava. Uusi ilme kuvastaa rakennuksen eläväistä tunnelmaa, moderneja mahdollisuuksia ja persoonallista ympäristöä. Sille tunnusomaisia elementtejä ovat veikeät persikan, turkoosin ja tiilenpunaisen sävyt, iloa ja urbaaniutta henkivät kuvituskuvat ja moderni grafiikka. Persoonallinen ja hyväntuulinen ilme luo tasapainoisen yhdistelmän kohteen faktapohjaisen informaation parina nettisivuilla, kohde-esitteessä ja muissa markkinointimateriaaleissa.

Kiinteistön uudistus piti sisällään myös sisäänkäyntien ja aulatilojen selkiyttämisen sekä vuokrattavia tiloja havainnollistavan showroomin suunnittelun. Sisäänkäynteihin ja auloihin luotiin kiinteistön identiteettiin sopiva tunnelma uusittujen lattia-, seinä- ja alakattomateriaalien, valaistuksen ja opasteiden avulla. Julkisivuun ehdotettiin lippojen modernisointia sekä näkyviä Hattutehdas-logoja, jotta kiinteistön tunnistaisi jo kaukaa.

Showroom toteutettiin yhteen kiinteistön vapaista tiloista. Se auttaa hahmottamaan, miltä valmis vuokrattava tila voisi näyttää. Tilaan kalustettiin lounge ja taukotila, joihin on luontevaa istahtaa alas keskustelemaan vuokrattavista tiloista kiinteistökierroksen päätteeksi. Showroomista löytyy lisäksi tilajakoa ja kalusteiden sijoittelua havainnollistavat lattiateippaukset keittiöstä, työskentelyalueesta ja neuvottelutilasta sekä mallinnuskuva keittiöesimerkistä.

Kiinteistön uusi historiasta ammentava nimi, erottuvat nettisivut ja samaa ilmettä jatkava esite tekevät Hattutehtaasta aivan omanlaisensa. Ehostettu sisäänkäyntiaula ja tarkoitustaan paremmin palveleva showroom puolestaan helpottavat kiinteistön mahdollisuuksien havainnollistamista potentiaalisille vuokralaisille.

Haluatko lukea lisää Hattutehtaasta?

Tutustu muihin samankaltaisiin projekteihin

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!