Farmi

Tyhjenevästä toimistokiinteistöstä yritystoiminnan kasvualustaksi

Farmi saa hymyilemään ja luovuuden valloilleen ensi hetkestä asti. Tunnelma ei ole turhan vakava: leikkisät grafiikat, rustiikkiset sävyt ja rönsyilevät viherkasvit poikkeavat perinteisestä business park -ympäristöstä. Farmi on elämänmakuinen ja nuorekas.

Täällä saa kuitenkin myös töitä aikaiseksi varsin tehokkaasti, onhan valinnanvaraa 18 000 neliömetriä. Infosta voi suunnata Cow Working -kahvilaan tai ylempiin modernisoituihin työskentelykerroksiin. Työpäivän lomassa voi poiketa Laiturille luontomaiseen tunnelmaan tai viettää vaikka koko päivän monipuolisessa ravintolamaailmassa lihapullia, kasvislasagnea ja moderneja BBQ-herkkuja maistellen. Löytyypä 5. kerroksesta vielä saunaosastokin työpäivän jälkeiseen rentoutumiseen.

Farmi on ihanteellinen kasvualusta
yrityksille ja uusille innovaatioille

Alun perin 90-luvulla rakennettu entinen “Hermian Bitti” sijaitsee Tampereen Hervannassa. Sijaintiin liittyy muutakin: aivan naapurista löytyvät Tampereen teknillinen yliopisto ja Teknologian tutkimuskeskus VTT. Loistavasta sijainnista huolimatta rakennuksen tilat olivat vapautumassa pitkäaikaisen (pää)vuokralaisen käytöstä ja kaipasivat uutta ilmettä erottuakseen markkinoilla. Tavoitteena oli kehittää moderni ja inspiroiva työympäristö täynnä elämää kaiken kokoisille yrityksille.

Suunnittelun ohjenuoriksi
eli design drivereiksi määriteltiin:

  • Erottuvuus markkinassa
  • Vahvuuksien korostaminen
  • Helposti hahmotettava materiaali vuokrauksen tueksi

Erottuvan konseptin luomiseksi tutkittiin business parkien kilpailukenttää Suomessa ja ulkomailla. Kiinteistön ominaispiirteisiin ja vahvuuksiin paneuduttiin huolellisesti. Taustatutkimuksen ja yhdessä asiakkaan kanssa toteutettujen työpajojen jälkeen kiinteistön kantavaksi ideaksi määriteltiin ihanteellisen kasvualustan luominen yrityksille ja uusille innovaatioille. Näin se sai nimekseen Farmi.

Farmi tarjoaa paikan, jossa ICT-yritykset, heidän teknologioitaan hyödyntävät yritykset ja alan opiskelijat kohtaavat. Tämä tukee synergiaetuja ja innovaatioiden syntymistä, ja näin luo uniikin syyn tulla Farmille. Rune & Berg vastasi uuden vuokrausta edistävän business park -konseptin sekä graafisen ilmeen ja tilojen suunnittelusta.

Eläväinen ja aktiivinen kiinteistö, josta löytyy myös laboratoriotiloja

Pelkät tilat eivät riitä – kiinteistöjen on pystyttävä erottumaan markkinoilla ja jäämään mieleen. Farmin konseptia rakennettiin paitsi markkinoiden ja kiinteistön lähtökohdista, myös vuokrauksen näkökulmasta. Konseptista haluttiin luoda kehittyvä, nuorekas ja innovatiivinen. Kehittymistä ja innovatiivisuutta tukevat muun muassa elektroniikan testaukseen soveltuvat laboratoriotilat, joita ei ihan jokaisesta kiinteistöstä löydy.

Uniikin sijainnin, laboratoriotilojen ja modernin työympäristön ohella kehitettiin vetovoimaisia mahdollisuuksia paitsi työpäivän aikaiseen, myös sen jälkeiseen ajanviettoon. Keskeiseksi elementiksi muodostui monipuolinen ja vetovoimainen ravintolamaailma, joka houkuttelee asiakkaita myös muista alueen kiinteistöistä, mikä mahdollistaa erilaiset kohtaamiset ja tapaamiset. Lisäksi esimerkiksi parkkialuetta voi hyödyntää erilaisiin festareihin, ruokatapahtumiin, kaupunkiviljelyyn, urheiluun ja katutaiteeseen yhdessä opiskelijoiden ja muun ympäröivän yhteisön kanssa.

Kiinteistön vuokrauksen tueksi tuotettiin konsepti-idean ja valmiiden tilojen lisäksi esite ja luonnoskuvia, jotka auttavat hahmottamaan elävän kiinteistön mahdollisuuksia. Rohkea uudistus kannatti: ennen Microsoftin käytössä olleista tiloista saatiin muovattua elinvoimainen ja erottuva business park.

Lue lisää Farmista kiinteistön omilta sivuilta tai julkitiloja kalustavan Restatopin julkaisusta.

Haluatko tutustua vastaaviin kiinteistöuudistuksiin?

Lue esimerkiksi Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Arkadia 6:n kokonaisvaltaisesta uudistuksesta.

Tutustu muihin samankaltaisiin projekteihin

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!