Juju Yrityskampus

Viiden kiinteistön yrityskampukselle luotiin uusi elämä

Jujussa saat Conficapin palveluasenteen mukaisesti sitä, mitä haluat. Viiden kiinteistön laajuinen yrityskampus tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia – juuri sinun yrityksellesi sopivia palveluita ja tiloja sekä yhteisön, jossa onnistutaan, kohdataan ja viihdytään yhdessä. Jujun yrityskampuksen 90-luvun rakennuksien julkisivun punatiilen sävyt toistuvat sisustuksessa, samoin logon pyöreät linjat. Tunnelman inspiraationa toimivat muun muassa metsänpohjan raikkaus, puun lämpö sekä pehmeiden materiaalien rauha ja harmonia. Kampuksen toimintamallit ja sisustus- ja valaisinvalinnat puoltavat suomalaisuutta ja ekologisuutta – esimerkiksi älykäs valaistus on myös energiatehokas. Tiloihin sopivat opasteet tekevät liikkumisesta Jujussa vaivatonta.

Juju – tiloja, joissa on sitä jotain

Juju on suomalaisen perheyritys Conficapin omistama, Helsingin Pitäjänmäessä sijaitseva 45 000 neliön yrityskampus. Se koostuu yhteensä viidestä toimistorakennuksesta, joista löytyy tiloja ja palveluita eri kokoisten yritysten tarpeisiin. Ympäröivä asuin- ja yritysalue kehittyy paraikaa viihtyisäksi kau­pun­ki­bu­levar­dik­si puu­ri­vis­töi­neen ja rai­tio­lin­joi­neen. Juju haluttiin nivoa osaksi tätä kehitystä. Kiinteistökehitysprojektin tavoitteena oli kohteen haluttavuuden kasvattaminen sekä asiakkaiden tarpeisiin vastaavan kokonaiskonseptin ja palvelutarjooman kehittäminen.

Projektin design drivereita olivat:

  • nykyaikaisuus
  • jaettavuus
  • yhteisöllisyys
  • ekologisuus

Rune & Berg vastasi kiinteistökonseptin käyttäjälähtöisestä kehittämisestä, eri kiinteistöjen tilasuunnittelusta sekä Jujun graafisesta ilmeestä. Uudistettavat alueet määriteltiin käyttäjien palautteen pohjalta yhdessä Conficapin kanssa. Kiinteistöissä uudistettiin aulat, osa porrashuoneista, neuvotteluhuoneista ja sosiaalitiloista sekä ravintolasali ja opasteet. Lisäksi tuotettiin esite vuokrattavien tilojen markkinoinnin tueksi.

Käyttäjälähtöinen konsepti – nykyaikaisia joustavia tiloja ja yhteiskäyttöisiä palveluita

Conficapin arvot välittyvät sekä tiloissa että konseptissa: suomalaisen perheyrityksen toiminnan ytimessä ovat eettisyys, ekologisuus ja asenne “kaikki on palvelua, kaikki onnistuu”. Kiinteistökonsepti kehitettiin vahvasti yhteistyössä paitsi Conficapin, myös vuokralaisten kanssa. Projekti piti sisällään kohteen havainnoinnin ulkoa ja sisältä, Jujun roolin peilauksen ympäröivän alueen kehitykseen ja palveluihin sekä nykyisten ja potentiaalisten vuokralaisten haastatteluita. Näissä keskityttiin selvittämään, millaisia odotuksia vuokralaisilla on toimitilojen vuokraamiseen liittyen ja mitä hyvää ja kehitettävää Jujun kiinteistöistä löytyy.

 

Projektin aikana määriteltiin vuokralaisille välttämättömät ja lisäarvoa tuottavat palvelut sekä luotiin reunaehdot vetovoimaisten palveluiden toiminnasta. Ydinpalvelu on toimitilojen vuokraus. Lisäksi Jujusta löytyy mm. aula- ja ravintolapalvelut, kokouskeskus ja seminaaritila, vuokrattavat saunatilat sekä työhyvinvointia tukevat kuntosali, ohjattu liikunta ja hieronta. Vuokralaisilla on myös mahdollisuus hyödyntää yhteiskäyttöistä autoa, pesulapalveluita, Kamu-päiväkotia sekä kiinteistöjen välisiä piha-alueita.

Haluatko lukea lisää kiinteistökehityksen projekteistamme?

Tutustu esimerkiksi, kuinka autoimme muuttamaan Tampereella sijaitsevan Farmin tyhjästä toimistokiinteistöstä yritystoiminnan kasvualustaksi.

Tutustu muihin samankaltaisiin projekteihin

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!