Ravintola GOAT

Uniikki ravintolakokemus tuo kolme ravintolaa saman katon alle Espooseen

Ravintola GOAT tarjoaa uniikin ravintolakokemuksen, joka syntyy kolmen laadukkaan ravintolan ainutlaatuisesta yhdistymisestä. Tarjonta, josta löytyy jokaiselle jotakin, houkuttelee saapumaan laajemmallakin seurueella nauttimaan hyvästä ruoasta ja rennosta tunnelmasta. Visuaalisesti vaihtelevasta ympäristöstä löytyy useita erilaisia istuinryhmiä, joten seurueen on helppo löytää itselleen miellyttävä paikka rentouttavan hetken viettämiseen. Kaikki annokset löytyvät samalta listalta, ruoat saapuvat samanaikaisesti ja ne maksetaan samalla laskulla, joten asiointi on mutkatonta. Helposti lähestyttävä palvelu, vintage-kalustelöydöt sekä tunnistettavat seinägrafiikat, kuten espoolaisen Kari Tapion juliste ja laajalahtelaisen Rasmus Tikkasen tekemä seinämaalaus, täydentävät viihtyisän ja rennon ravintolakokemuksen. Tänne olet tervetullut sellaisena kuin olet, lounaasta illalliseen ja sillä välillä.

GOAT – Greatest of All time

GOAT on AINOA-kauppakeskuksessa Tapiolassa sijaitseva uudenlainen ravintolakonsepti, joka yhdistää kolmen trendikkään fast casual -brändin annokset yhteen ravintolaan. Samalta ruokalistalta saa Skifferin Liuskoja, Seksicon Tacoja sekä Bun2Bunin vegaanisia burgereita pöytiin tarjoiltuna.  Ajatus syntyi, kun Viiskulmassa sijaitsevat Skiffer, Seksico ja Bun2Bun tukivat toisiaan koronan aikana ja huomasivat yhteisöllisyyden voiman. Espoolaisuuden esiin tuominen puolestaan juontaa juurensa monen perustajan espoolaistaustasta.

GOAT:in tila- ja konseptisuunnittelun design drivereita olivat:

  • aito ja ajankohtainen
  • rento ja palveleva
  • viihtyisä ja tunnelmallinen

GOAT:in kantavana ajatuksena oli tuoda Espooseen helsinkiläistä katu-uskottavuutta henkivää ruokaa ja ravintolakulttuuria. Tavoitteena oli luoda Espoon mielenkiintoisin ravintola ja kohtaamispaikka. Kohderyhmäksi määriteltiin rentoutta ja laatua arvostavat, nuorekkaat uudet ja olemassa olevat Espoolaiset asiakkaat – niin kauppakeskuksen asiakkaat, lounastajat ja illallistajat kuin kotiäidit ja -isät ja heidän perheensä. Konseptin toimivuutta mietittiin sekä paikan päällä ruokailevien että kotiin tilaavien asiakkaiden näkökulmasta.

Rune & Berg vastasi ravintolan konsepti- ja sisustusarkkitehtisuunnittelusta eli palvelumallista sekä ravintolatilan toiminnallisuudesta ja tunnelmasta. Projekti toteutettiin tiiviissä yhteistyössä urakoitsijan, vuokranantajan ja ravintoloitsijoiden kanssa. Jotta tilasta saatiin varmasti ravintoloitsijoiden vision mukainen, pidettiin heidän kanssaan viikon mittainen design sprint, jonka aikana tarkennettiin yhdessä ravintolan kohderyhmää ja vetovoimatekijöitä, tilan ja konseptin reunaehtoja sekä toiminnallisuutta ja tunnelmaa.

Aitous ja omaleimaisuus ravintolan vetovoimatekijöinä laadukkaan ruoan ohella

GOAT:in kolme eri ravintolaa yhden katon alle yhdistävän konseptin lisäksi myös tilojen yleisvaikutelma on kiinnostavan uniikki ja helposti lähestyttävä. Tunnelman avainsanoja olivat rento, cool, tyylikäs, mutkaton ja hauska. Visuaalisuuteen on poimittu tunnistettavia elementtejä kaikkien kolmen toimijan tiloista: GOAT:in visuaalisessa ilmeessä ja tunnelmassa yhdistyvät Bun2Bunin diner-lattia ja seinien laatoitus, Skifferin rouhea tunnelma ja panelointi sekä Seksicon juliste-/tapettiseinä ja kontrastit. Kokonaisuus on yhtenäinen ja kiinnostava. “Ravintolan seinien rouhean ilmeen taustalla on ajatus siitä, että julisteet eivät ole pelkkää taidetta, vaan viestivät oikeasta kulttuurista ja yhteistyöstä”, Rune & Bergin johtava suunnittelija Sini Ala-Nikula tiivistää ravintolasta kirjoitetussa artikkelissa.

Uusi ravintolakonsepti on ennen kaikkea lämmin ja rento, eri tyyppisten asiakkaiden tarpeista käsin rakennettu kokemus. Täällä ei tarvitse turhaan pönöttää. Lämmin tammi, aito latopuu ja pehmeä sametti kutsuvat viihtymään pidempäänkin. Mielenkiintoista ihmeteltävää ja yllättäviä yksityiskohtia riittää koko ruokailun ajaksi. ”Kalusteissa ja pinnoissa on haluttu käyttää aitoja materiaaleja, kuten puuta. Kontrasteja on haettu eri keinoin muun muassa vanhaa ja uutta yhdistelemällä. Pehmeät materiaalit, kuten samettinen sohva on yhdistetty raffeihin, vanhoista ladon seinistä valmistettuihin pöytiin”, Sini kuvailee.

Tila muuntuu tarpeen ja vuorokaudenajan mukaan. Kiireinen lounasruokailija näkee halutessaan lounaslistan jo tiskillä, illallista nauttiville kokemus puolestaan alkaa menun ja juomalistan rauhallisesta tutkailusta tarjoilijan suositusten pohjalta. Jos seurueessa on lapsia, huomioidaan heidät maksamisen yhteydessä pienellä yllätyksellä, esimerkiksi xylitolipastilleilla. GOAT taipuu moneen – ravintolassa pidetään lisäksi dj-iltoja ja se on mahdollista vuokrata omiin juhliin.

Haluatko tutustua GOATiin lisää?

Lue, miten GOAT löysi kodin AINOAsta.