Ravintola GOAT

Goatin uniikki ravintolakokemus - kolme ravintolaa saman katon alle Espooseen

Greatest of all time – GOAT tarjoaa ainutlaatuisen ravintolakokemuksen, joka yhdistää ennestään tutut brändit saman konseptin alle. Skiffer, Bun2Bun ja Seksico muodostavat kolmikon, joka puhaltaa yhteen hiileen ja ammentaa jokaisen vahvuuksista. Tarjonta, josta löytyy jokaiselle jotakin, houkuttelee saapumaan laajemmallakin seurueella nauttimaan hyvästä ruoasta ja rennosta tunnelmasta. GOATissa kaikki annokset löytyvät samalta listalta, ruoat saapuvat samanaikaisesti ja ne maksetaan samalla laskulla, joten asiointi on mutkatonta. Helposti lähestyttävä palvelu, tunnelmallinen tila, vintage-kalustelöydöt sekä tunnistettavat Rasmus Tikkasen seinägrafiikat täydentävät viihtyisän ja rennon ravintolakokemuksen.

GOAT – Greatest of All time

GOAT on AINOA-kauppakeskuksessa Tapiolassa sijaitseva uudenlainen ravintolakonsepti, joka yhdistää kolmen trendikkään fast casual -brändin annokset yhteen ravintolaan. Samalta ruokalistalta saa Skifferin Liuskoja, Seksicon tacoja sekä Bun2Bunin vegaanisia burgereita pöytiin tarjoiltuna.  Ajatus syntyi, kun Skiffer, Seksico ja Bun2Bun tukivat toisiaan koronan aikana ja huomasivat yhteisöllisyyden voiman. Espoolaisuuden esiin tuominen puolestaan juontaa juurensa monen perustajan espoolaistaustasta. “Tavoite oli ensisijaisesti luoda Espoon ravintolakenttään ravintola, jossa tarjooma on ykkösluokkainen – kolmen parhaan nyrkki Espooseen. Toinen tärkeä tavoite oli se, että saadaan yhdistettyä kolme brändiä niin, että ne säilyvät omina yksilöinään, mutta voidaan tuoda yhteiseen ravintolaan ja miljööhön”, Outi Gummerus, Peruna & Co:n liiketoimintajohtaja kiteyttää.

GOATin tila- ja konseptisuunnittelun design drivereita olivat:

  • aito ja ajankohtainen
  • rento ja palveleva
  • viihtyisä ja tunnelmallinen

GOATin kantavana ajatuksena on tuoda Espooseen helsinkiläistä katu-uskottavuutta henkivää ruokaa ja ravintolakulttuuria. Tavoitteena oli luoda Espoon mielenkiintoisin ravintola ja kohtaamispaikka. Kohderyhmäksi määriteltiin rentoutta ja laatua arvostavat lounastelijat ja illastajat Espoosta. Kauppakeskuksen asiakkaista huomioitiin erityisenä kohderyhmänä ja kotiäidit ja -isät perheineen. Konseptin toimivuutta mietittiin sekä paikan päällä ruokailevien että kotiin tilaavien asiakkaiden näkökulmasta.

Rune & Berg vastasi ravintolan konsepti- ja tilasuunnittelusta eli palvelumallista sekä ravintolatilan toiminnallisuudesta ja tunnelmasta. Projekti toteutettiin tiiviissä yhteistyössä ketterällä design sprint -menetelmällä ravintoloitsijoiden kanssa, ja yhteistyötä jatkettiin urakoitsijan, taloteknisten suunnittelijoiden ja vuokranantajan kanssa. Kahden viikon design sprintissä varmistettiin, että konseptille löytyi yhteinen visio, selkeä kohderyhmä ja tunnistetut vetovoimatekijät. Tilan tunnelmaan, materiaaleihin ja toiminnallisuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota. ”Oli tosi helpottavaa lähtee ammattimaisen firman ja porukan kanssa pohtimaan kokonaisuutta. Koen, että pystyitte auttamaan. Lopputulos on hirveän hyvä, me oltiin kaikki siihen erittäin tyytyväisiä. Olin erityisen ilahtunut design sprintistä – se sopi meille hyvin. Oltiin teidän tiloissa ja käytiin läpi materiaaleja, ideakuvista lähdettiin hakemaan fiilistä ja yhdistämään ajatuksia. Se oli ihan avaintekijä”, Outi kuvailee.

Aitous ja omaleimaisuus ravintolan vetovoimatekijöinä laadukkaan ruoan ohella

GOATin kolme eri ravintolaa yhden katon alle yhdistävän konseptin lisäksi myös tilojen yleisvaikutelma on kiinnostavan uniikki ja helposti lähestyttävä. Tunnelman avainsanoja olivat rento, ajankohtainen, tyylikäs, mutkaton ja hauska. Visuaalisuuteen on poimittu tunnistettavia elementtejä kaikkien kolmen tunnetun ravintolan tiloista: GOATin visuaalisessa ilmeessä ja tunnelmassa yhdistyvät Bun2Bunin ruudullinen diner-lattia ja seinien laattamateriaali, Skifferin rouhea tunnelma ja klassinen panelointi sekä Seksicon värikäs tapettiseinä ja voimakkaat kontrastit. Lopputuloksesta tuli yhtenäinen ja kiinnostava. “Ravintolan seinien rouhean ilmeen taustalla on ajatus siitä, että julisteet eivät ole pelkkää taidetta, vaan viestivät oikeasta kulttuurista ja kuulumisesta ympäröivään yhteisöön”, Rune & Bergin johtava suunnittelija Sini Ala-Nikula tiivistää ravintolan ideaa.

Uusi ravintolakonsepti on ennen kaikkea lämmin ja rento, erityyppisten asiakkaiden tarpeista käsin rakennettu kokemus. Täällä ei tarvitse turhaan pönöttää. Lämmin tammi, aito latopuu ja pehmeä sametti kutsuvat viihtymään pidempäänkin. Mielenkiintoista ihmeteltävää ja yllättäviä yksityiskohtia riittää koko ruokailun ajaksi. ”Kalusteissa ja pinnoissa on haluttu käyttää aitoja materiaaleja, kuten puuta. Kontrasteja on haettu eri keinoin muun muassa vanhaa ja uutta yhdistelemällä. Pehmeät materiaalit, kuten samettinen sohva, on yhdistetty raffeihin, vanhoista ladon seinistä valmistettuihin pöytiin”, Sini kuvailee. “Erittäin hyvää oli se, että ei mietitty vaan miten saadaan tilasta kivan näköinen ja miellyttävä, vaan käytiin tarkasti läpi kohderyhmät ja miten he pystyvät käyttämään tilaa ja asioimaan täällä”, Outi täydentää.

Tila muuntuu tarpeen ja vuorokaudenajan mukaan. Kiireinen lounasruokailija näkee halutessaan lounaslistan jo tiskillä, illallista nauttiville kokemus puolestaan alkaa menun ja juomalistan rauhallisesta tutkailusta tarjoilijan suositusten pohjalta. Jos seurueessa on lapsia, myös heidät huomioidaan. Ravintolassa pidetään lisäksi dj-iltoja, ja sen voi vuokrata omiin juhliin. GOAT yhdistää sulavasti kolme eri ravintolaa kuitenkin niin, että jokainen on omana brändinään tunnistettavissa.  Samalla tavalla jokainen asiakas on tervetullut sellaisena kuin on, lounaasta illalliseen ja sillä välillä. “Palaute, mitä saadaan asiakkailta on se, että ihan mielettömän upeeta, että nää kolme ravintolaa on saatavilla yhtä aikaa ja voit tulla melkein millä porukalla tahansa. Rento ilmapiiri ja tervetullut tunnelma. Voi tulla rennosti nauttimaan ja löydät jokaiselle jotakin”, Outi summaa.

Haluatko lukea lisää ravintola GOATista?

Tutustu esimerkiksi Peruna&Co tiedotteeseen.