Kämp Galleria

Helsingin elegantein ja hienoin
muodin kauppojen kokonaisuus

Viihtyisyyttä, tummuutta, valoa ja varjoa, pehmeyttä ja vehreyttä – kaikki nämä kiteytyvät Kämp Gallerian uudistetussa, entistä yhtenäisemmässä 1. kerroksessa. Ajaton tyylikkyys vetää puoleensa jo ulkoa. Huomion kiinnittää vähäeleinen eleganssi: tilassa vaihtelevat tummat pinnat, mielenkiintoiset struktuurit ja jylhät riippuvalaisimet. Runsaat viherkasvit keventävät tunnelmaa, ja selkeät opasteet ohjaavat asiakkaan oikeaan suuntaan.

Tavoitteena erottuva tunnelma ja asiakaskokemus

Vuodesta 1999 asti Helsingin keskustassa toiminut Kämp Galleria on alun perin nimetty samaisessa korttelissa toimivan luksushotelli Kämpin mukaan. Vuonna 2018 Kämp palasi juurilleen ja vaihtoi nimensä Galleria Esplanadista takaisin Kämp Galleriaksi. Samoihin aikoihin käynnissä olleen Antiloopin korttelin uudistuksen yhteydessä oli oiva tilaisuus kehittää myös Kämp Gallerian tiloja ja asiakaskokemusta. Yhdessä kauppakeskuksen johtajan, mainostoimiston ja Ilmarisen vuokrausta edustavien henkilöiden kanssa määriteltiin projektin tavoitteeksi luoda Kämp Galleriasta Helsingin elegantein ja hienoin muodin kauppojen kokonaisuus, joka on entistä yhtenäisempi ja helpommin hahmotettava. “Lähdimme yhtenäistämään kauppakeskuksen asiakaskokemusta ja tekemään siitä entistä houkuttelevamman neljästä eri suunnasta tuleville asiakkaille”, projektin sisustusarkkitehti Aino Keto summaa.

Projektin design drivereita olivat:

  • yhtenäinen ja erottuva tunnelma ja ilme
  • katunäkyvyyden parantaminen
  • sisääntulojen kommunikaation parantaminen
  • kaupallisen potentiaalin lisääminen
  • helposti lähestyttävä arjen luksus

Rune & Berg vastasi Kämp Gallerian katutason kauppakäytävän uudistuksesta, joka sisälsi konseptoinnin, sisustusarkkitehtisuunnittelun sekä graafisen ilmeen ja vuokralaisten myymälänäkyvyyden yhtenäistävät ideat. Katutasossa uusittiin sisäänkäynnit, kauppakäytävät ja wc:t. Projektin suunnitelmat kiteytettiin lisäksi havainnollistavaksi esitykseksi, jolla vuokralaisille viestittiin tulevasta uudistuksesta ja näin edesautettiin sen omaksumista.

Houkuttelevia kohtaamisalueita ja selkeä asioida

Uudistetussa Kämp Galleriassa on paitsi tunnelmallista ja viihtyisää, myös entistä helpompi asioida. Ensimmäisen kerroksen kauppakäytävälle luotiin yhtenäisen elegantti visuaalinen ilme, jossa vuorottelevat vehreys, tunnelmallisuus sekä valot ja varjot. Mieleenpainuvat tummanvihreät samettisohvat toimivat oivina kohtaamispaikkoina kahviloiden ja sisäänkäyntien lisäksi. Uusitut opasteet helpottavat tilan hahmottamista: katossa sijaitsevat helposti havaittavat neonputkiopasteet osoittavat eri katujen suunnan. WC-opasteista tehtiin entistä suuremmat ja valaistut ja niitä täydennettiin universaalisti ymmärrettävissä olevilla henkilöikoneilla. “Kämp Galleria on elävä paikka, ja siellä tapahtuu paljon, mutta samalla tunnelma on kiireetön. Täällä voit rentoutua ja nauttia omasta ajasta tai ajasta ystävien kanssa. Suunnittelun lähtökohtana oli luoda houkutteleva tila, johon ihmiset pysähtyisivät viettämään aikaa, eivät vain kävelisi ohi”, Keto valottaa suunnittelun tausta-ajatusta.

Projektin jälkeinen kauppakeskuskokemus on aiempaa yhtenäisempi ja tunnelmallisempi. Tarkoin valitut sävyt, kalusteet ja epäsuora valaistus luovat entistä houkuttelevamman ympäristön kauppakeskuksen asiakkaille ja vuokralaisyrityksille. Myös wc-tilat jatkavat samaa eleganssia kuin kauppakeskuksen muut tilat. Onnistunutta uudistusta kuvaa 1. kerroksen vuokrattavien tilojen korkea käyttöaste.

Haluatko lukea lisää Kämp Gallerian uudistumisesta?

Tutustu esimerkiksi Ilmarisen tiedotteeseen.