Arkadia n:o 6

Ajaton ja mieleenpainuva
viiden tähden kiinteistö,
joka on täynnä elämää

Arkadia n:o 6 on kiinteistö, jota ei voi ohittaa huokaisematta. Jylhä arkkitehtuuri, viimeistelty julkisivu ja kutsuva aula näyttävine valaisimineen kiinnittävät huomion jo kaukaa. Ensivaikutelma on kuin viiden tähden hotellissa: himmennetty valaistus, messinkiset yksityiskohdat ja vastassa oleva aulapalvelu luovat tasokkaan tunnelman.

Täällä et pääse eksymään, vaikka neliöitä on lähes 24 000 kahdeksassa kerroksessa, sillä sisäänkäyntien ammattimainen aulapalveluhenkilö ja virtuaalinen aulapalvelu ohjaavat oikeaan kerrokseen. Helposti havaittavat opasteet sujuvoittavat kulkua. Kulman takaa avautuu selkeä hissiaula, jossa jatkuu klassisen rosoinen tunnelma. Suuntasitpa mihin kerrokseen tahansa, Arkadia 6 on Paras paikka tehdä bisnestä.

Kampissa Narinkkatorin laidalla sijaitseva, Spondan omistama Arkadia n:o 6 erottuu huolitellun julkisivun ja näyttävän aulansa ansiosta. Alun perin Einari Teräsvirran suunnittelema ja vuonna 1977 valmistunut kiinteistö uudistettiin käyttäjät keskiössä. Kiinteistön ulko- ja sisäopastus selkeytettiin ja yhtenäistettiin ja kiinteistön visuaalinen ilme koki muodonmuutoksen. Julkisivunäkyvyys, pääaula ja hissiaulat sekä wc-tilat ja ravintola modernisoitiin. Samalla uudistettiin vuokralaisten omia tiloja paremmin heidän tarpeitaan vastaaviksi. Kokonaisvaltainen uudistus herätti huomiota jo hankkeen käynnistyessä ja tilat on vuokrattu täyteen.

Vanhasta lastauslaiturista
tyylikkääksi kohtaamispaikaksi

Arkadia 6:n uudistuksen suunta määriteltiin yhteistyössä Spondan ja arkkitehtitoimisto Tengbomin kanssa. Projektissa hyödynnettiin Genslerin tekemän tilastrategian päälinjoja. Rune & Bergin roolina oli ennen kaikkea design-näkemyksen sekä halutun asiakaskokemuksen määrittely  ja tuominen tilaan sisustusarkkitehtonisten valintojen kautta.

Design drivereksi valikoituivat:

  • Helposti saavutettava
  • Erottuva
  • Mieleenpainuva
  • Ajaton klassikko
  • 5 tähden laatu

Tavoitteena oli muuttaa kiinteistö tyylikkääksi kohtaamispaikaksi, joka palvelee käyttäjiensä monipuolisia työn tekemisen ja kohtaamisen tarpeita – business by day, wine & dine by night. Aulasta luotiin kutsuva aukio, jossa työntekijät, asiakkaat ja kaupunkilaiset kohtaavat. Entinen lastauslaituri muutettiin elegantiksi aulatilaksi, johon on helppo löytää niin pyörällä, kävellen, autolla kuin julkisillakin liikennevälineillä. Tyypillisesti julkisivussa käytetyt materiaalit, kuten betoni ja messinki, muistuttavat tilan historiasta. Vuorokauden- ja vuodenaikojen sekä käyttötilanteen mukaan muunneltava valaistus tekee tilasta miellyttävän käyttää.

Harkittu käyttäjäkokemus
arkkitehtuuria kunnioittaen

Aulan rosoisen elegantti tunnelma jatkuu kiinteistössä kautta linjan. Tiloissa on helppo liikkua yhtenäisten opasteiden ja tarkkaan harkitun toiminnallisuuden ansiosta. Pääaulasta pääsee katutasossa sijaitsevaan kahvilaan ja ravintolaan, jonne ei aiemmin ollut suoraa kulkuyhteyttä. Eri tilat yhdistävät lähes viisimetriset ovet saa halutessaan auki, jolloin aula- ja ravintolatiloja voi käyttää yhtenä isona tilana esimerkiksi vuokralaisyritysten isompiin juhlatilaisuuksiin. Tästä syntyy vaikuttava kokemus, jossa laaja avoin tila muistuttaa aulan menneisyydestä ulkotilana ja luo mielikuvan ilman ja tuulen liikkeestä aukiolla.

Käyttäjä löytää etsimänsä tilat harkittujen opastevalintojen ansiosta. Vuokralaisten logot näkyvät julkisivussa ja ne osuvat silmään myös heti aulaan tullessa. Logot on heijastettu seinään pää- ja hissiauloissa gobo-valojen avulla ja niitä on helppo päivittää tarvittaessa. Pronssiset opasteet ohjaavat eri tiloihin, kuten parkkihalleihin, säilytys- ja varastotiloihin sekä ravintolaan, kahvilaan ja yhteiskäyttöisiin neuvottelutiloihin. Typografiassa toistuu logon muotokieli, minkä ansiosta kiinteistöön kuuluvat tilat on helpompi hahmottaa. Viiden tähden käyttäjäkokemuksen kruunaavat kiinteistön ja sen lähialueen palvelut, kuten suihku- ja pukeutumistilat, sähköauton latausmahdollisuus, ravintola Farang sekä lähialueen monipuolinen kulttuuritarjonta.

Haluatko tutustua Arkadia n:o 6:een tarkemmin?

Lue uudistuksesta esimerkiksi Projektiuutisista tai pääsuunnittelijana toimineen Arkkitehdit Tengbomin sivuilta.

Tutustu muihin samankaltaisiin projekteihin

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!