Delivery Hero

Delivery Heron toimistolla työskennellään keittiössä ja palaveerataan ravintolassa

Raikkaita sävyjä, vaaleita puupintoja, leikkisiä yksityiskohtia ja yhteisö, joka on vertaansa vailla. Delivery Heron kutsuvassa työympäristössä jokainen saa olla oma itsensä ja valita itselleen sopivimman työskentelypaikan. Pehmeät pastellisävyt ja ravintoloiden mukaan teemoitetut neuvotteluhuoneet luovat yllätyksellisyyttä rauhalliseen yleisvaikutelmaan. Varta varten Delivery Herolle suunnitellut graafiset yksityiskohdat ja vaihtelevat tekstuurit täydentävät kokemuksen. Parasta uudessa työympäristössä on kuitenkin se, että tilamuutokseen osallistuminen hitsasi uuden työyhteisön yhteen jo ennen varsinaisten tilojen valmistumista.

Inklusiivisen ja leikkisän työkulttuurin koti, jossa jokainen saa olla oma itsensä

Helsingin Delivery Heron toimiston projekti sai alkusysäyksensä Pizza Onlinen ja Foodoran yhdistymisestä ja muutosta saman katon alle. Molemmat olivat kuuluneet kansainväliseen Delivery Hero -konserniin jo aiemmin. Alkuvuodesta 2020 ne yhdistyivät saman Foodora-brändin alle tarjotakseen yhtenäisemmän kokemuksen kuluttajille ja pärjätäkseen kilpaillulla ruoan toimituksen sektorilla. Projektin tavoitteena oli luoda inspiroivat tilat, jotka tukevat sekä monipuolista työntekoa että uuden yhteisön syntymistä. “Delivery Hero on moderni kasvufirma, jossa on nuorta porukkaa – haluttiin tarjota tilat, jotka tukevat työntekijäkokemusta ja kulttuuria”, Delivery Heron silloinen HR päällikkö Hanna Kontinen kuvailee työympäristömuutoksen tavoitteita.

Suunnittelua ohjasivat yhdessä määritellyt design driverit:

  • kutsuvat ja leikkisät tilat yrityksen brändin tukena
  • Foodoran ja Pizza-Onlinen yhteisön ja eri työtapojen tukeminen
  • holistinen kokemus, eri aisteihin ja tunteisiin vetoava työympäristö

Rune & Berg Designin roolina oli suunnitella Pasilan Rubikissa sijaitsevat noin 750 neliön toimistotilat ja auttaa henkilöstöä työympäristömuutoksen ja toimintatapojen omaksumisessa. Delivery Heron työympäristö luotiin yhdessä henkilöstön kanssa toiminnallisesti ja visuaalisesti heille sopivaksi. Projekti piti sisällään sisustusarkkitehtisuunnittelua, graafisen tilailmeen suunnittelun ja palvelumuotoilua. Yhteiskehittämisen – havainnoinnin, tiimihaastatteluiden ja työpajojen – avulla varmistettiin, että molempien muuttavien tahojen ääni tulee kuuluviin, ja tilat ovat uuden yhteisön näköiset. “Työntekijät suhtautuivat tosi positiivisesti muutokseen. Meillä oli jokaisesta tiimistä yksi henkilö mukana työntekijäryhmässä projektin aikana – haluttiin näin saada kaikkien ääni kuuluviin”, Hanna kertoo.

Leikkisät graafiset yksityiskohdat ja teemoitetut neuvotteluhuoneet viimeistelevät kokemuksen

Nuorekkaan kasvuyrityksen tiloista suunniteltiin viihtyisät ja kanssakäymistä edistävät unohtamatta eri rooleihin ja tehtäviin liittyviä erityispiirteitä. Keskittyminen ja kanssakäyminen ovat tasapainossa: Delivery Heron toimistolta löytyy tiloja sekä hiljaisuutta että muiden sparrausta vaativaan työhön. Keittiöstä ja sitä ympäröivästä oleskelualueesta muodostettiin toimiston viihtyisä sydän, jossa on mahdollista syödä ja laittaa lounasta, rentoutua sekä tehdä töitä ja kokoustaa. Myös graafiset elementit ja yksityiskohdat saivat olla rennot, jopa humoristiset. Neuvotteluhuoneille suunniteltiin ravintola-aiheiset teemat, jotka näkyvät huoneiden sisustuksessa, lasiseinäteippauksissa ja nimissä. “Lopputulos oli tosi onnistunut ja meidän näköinen. Kokemus on samaan aikaan ammattimainen ja ruoankuljetusfirman arjella villittelevä. Neukkareihin saatiin hyvin erilaisia tunnelmia – voi valita neukkarin fiiliksen ja keskusteltavan asian mukaan”, Hanna kuvaa työskentelykokemusta uusissa tiloissa.

Delivery Herolle luotiin monipuolista työntekoa ja uuden yhteisön syntymistä tukevat tilat. Yhdessä suunnitelluilla, yhdessä tekemiseen ja olemiseen kannustavilla tiloilla oli positiivinen vaikutus työntekoon ja ilmapiiriin. Houkuttelevat yhteistilat hyvin varusteltuine keittiöineen ja biljardipöytineen toivat työntekijät yhteen ja edesauttoivat uuden yhteisön muodostumista. Delivery Heron tiloissa jokaisen henkilön erityispiirteet pääsevät esiin luoden rikkaan työyhteisön ja kestävän pohjan menestykselle.

Myös Rune & Bergin ja asiakkaan yhteistyö sujui hyvin. Projekti tarjosi mahdollisuuden välittömään keskusteluun ja luoviinkin ideoihin. “Meillä tuli kova luotto ja turvallinen fiilis heti alusta asti. Kommunikointi oli helppoa ja yhteistyö sujui hyvin. Meillä ei ollut kokemusta vastaavista projekteista, joten oli tärkeää, että olitte objektiivisessa roolissa, neuvoitte ja kävitte keskusteluja muiden sidosryhmien kanssa. Ylipäätään tuli sellainen olo, että meidän huolia kuunnellaan ja ollaan tärkeä asiakas”, Hanna summaa.

Haluatko lukea lisää Delivery Heron projektista?

Tutustu kalustetoimittaja Restatopin artikkeliin.