Original Sokos Hotel Ilves

Uudistettu kansainvälisen tason
hotelli tarjoaa ripauksen
loisteliaisuutta arkeen

Uudistettu, identiteetilleen uskollinen Original Sokos Hotel Ilves avasi ovensa maaliskuussa 2022. Houkuttelevalla terassilla viihtyvät sekä hotellin asiakkaat että muut kaupunkilaiset. Aula ja lounge-alue toivottavat tervetulleeksi tyylikkyydellään ja valoisuudellaan. Sympaattiset yksittäiset vastaanottotiskit ja niiden harkittu sijoittelu takaavat henkilökohtaisen palvelun ja soljuvat kulkureitit. Läheltä löytyvä Lynx Bar & Cafe on hotellin sydän, joka taipuu niin hotellivieraiden ja kaupunkilaisten olohuoneeksi, rennoksi co-working-tilaksi kuin mukavaksi illanviettopaikaksi. Yhdistettävissä olevaa kolmea ballroomia eli muuntautuvaa juhlatilaa voi hyödyntää monipuolisesti jopa usean sadan hengen kokouksiin ja esimerkiksi häihin. Tammerkosken rannalla sijaitsevan legendaarisen hotellin nimikkoeläin ilves seikkailee moderneissa graafisissa yksityiskohdissa tuoden leikkisyyttä ja tunnistettavuutta kansainvälisen tason hotellielämykseen. Uudistetussa hotellissa viihtyvät niin bisnesasiakkaat ja kokoustajat, viikonlopun perhelomailijat kuin arjen luksusta hakevat kaupunkilaiset.

Ilahduttavasti erilainen, ylpeästi tamperelainen
ja sydämellisesti suomalainen

Original Sokos Hotel Ilvestä operoi Sokotel Oy, suomalainen hotelli- ja ravintola-alan yritys, johon kuuluu 14 Sokos Hotellia ja seitsemän Radisson Blu Hotellia. Jokainen hotelleista on uniikki, niin myös Ilves. Ilves on legendaarinen 80-luvulla rakennettu hotelli, johon haettiin aikanaan inspiraatiota Amerikasta asti. Hotelli on nyt herätetty uuteen loistoonsa, olemassa olevaa arkkitehtuuria ja vakiintunutta mielikuvaa hyödyntäen. Uudistetun Ilveksen haluttiin olevan lämminhenkinen, muuntautuva ja vetovoimainen, arjen luksusta tarjoava virkistävä hotellikokemus. ”Ilves on ollut kohta 36 vuotta maamerkkihotelli, joka on aina ollut todella rakastettu ja asiakaskokemukseltaan pidetty. Päätimme jo suunnittelun varhaisessa vaiheessa, että sen vuosikymmenten aikana rakentunutta identiteettiä pitää vaalia ja entisestään vahvistaa”, Sokotelin hotelliliiketoimintajohtaja Heli Engblom kuvaa uudistuksen lähtökohtia.

Hotellin uudistusta ohjasivat yhdessä asiakkaan kanssa määritellyt design driverit:

  • Loistelias arki: arkea kohottavia ja kauan kantavia hetkiä, joihin mieli palaa
  • Kutsuva: kaupunkilaisten avara olohuone ja elämyskeskus keskellä vilkkainta Tamperetta
  • Muuntautuva: käyttötilanteen ja asiakkaiden mukaan muunneltava valaistus ja kalustus
  • Persoonallinen: rohkeasti erilainen, ikonisesta identiteetistään ylpeä, naisellinen
  • Sympaattinen: lämmin palvelu, mutkattoman viihtyisä tunnelma

Rune & Berg Design vastasi tamperelaisten olohuoneena tunnetun hotellin terassin, vastaanotto- ja aulatilojen, lounge barin ja ballroomien sisustusarkkitehtisuunnittelusta. Projekti piti sisällään lisäksi tunnusomaisen graafisen ilmeen ja opasteiden suunnittelun. Rune & Bergin suunnittelijat eläytyivät Ilveksen maailmaan yöpymällä hotellissa ja havainnoimalla asiakkaiden polkuja ja henkilökunnan työtä vastaanotossa ja sitä ympäröivissä tiloissa. Vallila on suunnitellut hotelli- ja neuvotteluhuoneet, Visionary Design Partners puolestaan ketjuravintolatilat.  ”Tunnistettiin, että aula on todella tärkeä, koska tervetulokokemus lähtee siitä liikkeelle. Siitä pitää tulla se ”wow-tunne”! Uudistussuunnitelma on varmemmissa käsissä, kun se on hyväksi todetun kumppanin työpöydällä”, Heli valottaa Rune & Bergin valintaa.

Selkeytetty tila ja graafinen ilme tuovat
ikonisen identiteetin esiin

Uudistetun Ilveksen vastaanotto- ja aulatilojen käyttö on intuitiivista: kun asiakas tulee sisään, ymmärtää hän heti, mihin suunnata seuraavaksi. ”Purimme turhat nurkat ja kommervenkit ja selkeytimme tilankäyttöä. Esimerkiksi matkalaukkuvarasto siirrettiin, jotta vastaanotosta saatiin yhtenäisempi”, Riina Ruska kertoo suunnittelutyön taustoja. Myös kolmas ballroom otettiin taas käyttöön ja opastukseen on satsattu. Ylipäätään tilat on suunniteltu asiakaspoluista ja käyttötarpeista käsin. Tunnelma on muunneltavissa eri tilaisuuksiin muuntautuvan valaistuksen ja kalustuksen avulla. ”Ammattisuunnittelutoimiston arvo on siinä, että suunnittelijat osaavat tuoda näkemyksiä, antavat meille syötteitä ja maalaavat kuvia erilaisista vaihtoehdoista tilojen look & feelin osalta. Ammattisuunnittelija osaa ottaa myös kantaa tilaohjelmaan, kulkureitteihin ja toimiviin materiaaleihin. People flow on todella tärkeä: sujuvuus on asiakaskokemuksen kannalta erittäin olennaista”, Heli täydentää.

Ilveksen loisteliaan arjen tunnelman täydentävät räätälöity graafinen ilme ja legendaarisen hotellin identiteettiä korostavat opasteet. ”Ilveksen astetta naisellisempi, luksusmainen tunnelma erottuu Solo Sokos Hotel Tornin tummanpuhuvasta teollisuusromantiikasta ja vetoaa näin eri kohderyhmään”, projektin johtava suunnittelija Riina Ruska summaa. Opastemaailmassa toistuvat messinki, naisellinen typografiikka ja mieleenpainuvat ilveskuvitukset. Lopputulos vahvistaa Ilveksen ikonista identiteettiä ja asemaa vetovoimaisena, palvelutarjonnaltaan monipuolisena hotellina.

Haluatko lukea lisää Hotelli Ilveksen uudistuksesta?

Tutustu esimerkiksi Sokotelin tiedotteeseen, Tamperelaisen uutiseen tai Projektiuutisten artikkeliin.

Tutustu muihin samankaltaisiin projekteihin

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!