Smartly.io tapahtumatila

Muuntautuva Event Space live- ja hybriditapahtumiin

Ohjelmistotalo Smartly.ion Helsingin pääkonttorin katutasoon luotiin maagisen smartlymainen tapahtumatila, Event Space, joka taipuu moneen aina globaaleista striimattavista tapahtumista paikallisiin muutaman hengen tiimipalavereihin. Smartlymainen kokemus alkaa jo ennen tilaan astumista: arvoja kuvastavista voimaeläimistä toteutetut valotaideteokset näkyvät päällä ollessaan myös tilan ulkopuolelle. Sisään astujaa tervehtii voimaeläimistä näkyvin, yksisarvinen, jonka päähän voi tarvittaessa asentaa lisäkameran tapahtumien live-striimausta varten. Luovuutta tukevaan tilaan mahtuu yli 100 henkilöä, mutta kokemukseen pääsee hyvin mukaan myös virtuaalisesti esimerkiksi Yhdysvalloista tai Aasiasta helppokäyttöisen av-tekniikan ja muuntautuvan tilan ansiosta.

360-tilakokemus kiteyttää smartlymaisuuden

Globaalisti eri toimipisteessä toimivan Smartly.ion kulttuurissa korostuvat yhdenvertaisuus ja vahva me-henki. Hybridityöskentelyn tueksi suunniteltiin yhteen kokoava Event Space, joka kiteyttää smartlymaisuuden eri maissa työskenteleville smartlyille ja vierailijoille. “Smartlylla arvostetaan innovatiivisuutta, työn tekeminen ei ole niin vakavaa. Samalla se on kuitenkin iso it-firma, jossa tietoturva täytyy varmistaa. Event Spacen tavoitteena oli tuoda smartlymainen työn tekemisen kulttuuri ja arvot näkyville ilman, että vierailijoita tuodaan varsinaisiin työtiloihin”, projektin johtava suunnittelija Aino Keto kertoo.

Tapahtumatilan suunnittelua ohjasivat yhdessä asiakkaan kanssa määritellyt design driverit:

  • verkostoituminen
  • Smartly.ion tunnettuus ja näkyvyys
  • henkilöstön viihtyminen ja hyvinvointi

Event Space suunniteltiin yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Ajatuksena oli luoda tulevaisuuden multimedia-kokemus, jossa myös virtuaaliset osallistujat tuntevat aidosti olevansa mukana tapahtumassa. Rune & Berg Design vastasi tapahtumatilan konsepti- ja sisustusarkkitehtisuunnittelusta sekä graafisesta ilmeestä. Audiovisuaalisesta sisällöntuotannosta vastasi OiOi ja audiovisuaalisesta suunnittelusta Granlund. Akustiikan osalta konsultointiin Akukonia.

Leikkisyyttä ja luovuutta tukeva tila erilaisiin tapahtumiin

Event Space suunniteltiin yllätykselliseksi, Smartly.ion innovatiivista brändimielikuvaa ja eri kohderyhmien outside-the-box-ajattelua tukevaksi tilaksi. Sen tunnelmaa voi muokata erilaisiin illanviettoihin tai edustavampiin asiakastapaamisiin ja koulutustilaisuuksiin sopivaksi äänimaailman, valaistuksen ja kalustuksen osalta. “Event Space tukee smartlylaisten työn tekemistä ja viihtymistä. Sen voi vapaasti varata tiimin illanviettoihin tai sinne voi mennä joogaamaan. Sähköverhojen ansiosta tilan tunnelmaa saa helposti muutettua. Tilasta löytyy keittiö isompien tapahtumien cateringia varten. Porraskatsomon alle on saatu runsaasti säilytystilaa kalusteille, joilla tilaa saadaan muokattua erilaisiin tarpeisiin”, Aino kuvailee.

Smartly.ion työn tekemisen kulttuuriin kuuluu paljon paitsi erilaisia sisäisiä tilaisuuksia, myös useita sidosryhmien kanssa toteutettavia tapahtumia, kuten asiakastapaamisia, koulutustilaisuuksia, demoja, tuotelanseerauksia ja opiskelijoille pidettäviä esittelyitä. Tilan toiminnallisuus ja visuaalinen ilme suunniteltiin yhteistyössä Smartly.ion markkinoinnin kanssa. Smartlymainen tilakokemus kiteytyy ihmisen kokoiseen yksisarviseen, joka istuu yleisössä ja jonka kanssa voi ottaa kaverikuvan esimerkiksi sosiaaliseen mediaan.

Olipa tapahtuma mikä tahansa, audiovisuaalisten ratkaisuiden ja kalustuksen ansiosta myös etäosallistujista tuntuu kuin he olisivat osa paikalla olevaa yleisöä. Lukuisat striimauskamerat ja plug-in-and-play-yhteydet mahdollistavat vaivattoman esittämisen ja esityksen seuraamisen joka puolelta tilaa. “Smartlyn Event Space on ainutlaatuinen tila, joka on ensimmäinen valmistunut ilmentymä heille toteutetusta työympäristökonseptista. Se tukee hybridityöskentelyä, ja moderni tekniikka mahdollistaa moniaistillisia kokemuksia”, Smartly.ion projektitiimissä mukana ollut design-strategi Heidi Linkka kiteyttää.

Haluatko tietää lisää yhteistyöstämme Smartly.ion kanssa?

Tutustu heille suunnittelemaamme globaaliin työympäristökonseptiin.