Rakennusalalla toimiva yritys

Koko toimisto showroomina

Rakennustuotteiden edelläkävijänä tunnetun yrityksen uusittu työympäristö Pitäjänmäessä on paitsi yrityksen kulttuurin, myös koko toimialan showroom: eri tuotebrändit näkyvät vahvasti toimiston viidessä kerroksessa. Varsinainen tuotteiden esittelytila sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä, jossa muun muassa tummanpuhuva alakatto ja koristerapattu seinä luovat elämyksellisen tunnelman tiloihin saapuvalle heti ensi hetkestä alkaen. Työskentelykerroksissa puolestaan vallitsee ihana rauha ensiluokkaisten akustisten ratkaisujen ansiosta. Tunnelmaan vaikuttaa myös värien käyttö: siniset sävyt kuvaavat hiljaisuutta, rakennuksen julkisivusta juontuva tiilenpunainen taas aktiivista yhteistyötä.

Työympäristö, jossa edelläkävijyys ja mukavuus kohtaavat

Rakennustuotteita ja -ratkaisuja valmistavan yrityksen toiminta perustuu ihmisten elämänlaadun parantamiseen mukavien ja terveellisten elinympäristöjen kautta. Pitäjänmäessä sijaitsevan 20-vuotiaan toimistokiinteistön haluttiin ilmentävän samaa ideologiaa. Peruskorjauksen yhteydessä toteutetun työympäristömuutoksen tavoitteena oli suunnitella monitilatoimisto, joka konkretisoi yrityksen liiketoimintaa ja edelläkävijyyttä sekä tukee pandemian muovaamia työnteon tapoja ja erilaisia toimintoja.

Suunnittelua ohjasivat yhdessä asiakkaan kanssa määritellyt design driverit:

  • edelläkävijyys
  • vastuullisuus ja kestävä kehitys
  • estetiikka
  • mukavuus ja hyvinvointi

Rune & Berg vastasi projektin sisustusarkkitehtisuunnittelusta ja graafisesta suunnittelusta. Tuimme lisäksi työyhteisöä muutoksessa omista suljetuista huoneista kohti modernimpaa monipaikkaista työskentelykulttuuria muun muassa pelisääntöjen kartoituksen ja online-infotilaisuuksien avulla. “2000-luvun alun ikoninen koppikonttoritoimisto ei ollut enää toimiva yhdessä tekemiseen. Tavoitteena oli modernisointi sekä teknisesti että työtapojen osalta. Koska kyseessä on rakennusalalla toimiva yritys haluttiin lisäksi, että käytetään heidän omia tuotteitaan ja tuodaan niitä innovatiivisesti esille”, projektin johtava suunnittelija Riina Ruska kiteyttää.

Jokaisella kerroksella on oma erityispiirteensä

Yrityksen työympäristö on paitsi edelläkävijäratkaisuja esittelevä showroom myös inspiroiva työympäristö. Asiakkaiden vierailu painottuu ensimmäisen kerroksen vastaanottoon ja showroomiin sekä ravintola- ja kokoustiloihin. Toinen, kolmas ja neljäs kerros on pyhitetty työskentelylle yksin ja yhdessä, taukoja unohtamatta. “Kerrosten taukotilat ovat toiminnaltaan erilaisia. Vetonauloina toimivat esimerkiksi kirjat ja erikoiskahvit. Taustalla on ajatus siitä, että ihmiset liikkuisivat kerroksesta toiseen ja tieto yhteisistä asiakkaista ja työmaista vaihtuisi liiketoimintayksikköjen välillä”, Riina kertoo.

 

Hyvinvointia lisäävät myös uudenlaisiin työn tarpeisiin vastaavat tilat, kuten täysin hiljainen huone, erityisakustoitu tila puhelintyölle sekä projektityöhuoneet. Kustakin kerroksesta löytyy myös reilusti vihersisustusta, ja kerrokset on jaettu eri äänivyöhykkeisiin hiljaisesta äänekkääseen. Lisäksi esimerkiksi olemassa olevat saunatilat ja kattoterassi otettiin koko henkilökunnan käyttöön. “Toimistossa painotettiin restoratiivisia tiloja. Muun muassa uusittu sauna- ja takkaosasto on tosi kodikas. Sitä voidaan käyttää myös sisäiseen rennompaan palaveeraukseen, esimerkiksi viikon asioiden läpikäymiseen maanantaipuuron äärellä”, Riina summaa.