Kansainvälisen ohjelmistoyrityksen Helsingin toimisto

Lähtökohta

Unity Technologies Finland on osa kansainvälistä peliteknologiayritys Unityä. Vauhdilla kasvanut Suomen toimisto tarvitsi kooltaan, toiminnoiltaan ja ilmeeltään yrityksen nousujohteista nykytilaa vastaavat tilat. Alunperin kevyenä faceliftinä alkanut suunnitteluprojekti muuttui tilojen kokonaisvaltaiseksi laajennukseksi ja uudistukseksi.

Mitä tehtiin?

Makkaratalossa sijaitsevan toimiston suunnittelun avainsanoja olivat viihtyisyys, laadukkuus ja monikäyttöisyys. Tilat suunniteltiin yhteistyössä Unityn globaalin yhteistyökumppanin, yhdysvaltalaisen Rapt Studion kanssa. Helsingin toimistolle haluttiin kuitenkin luoda oma, kansainvälisen brändin lisäksi paikallista työyhteisöä kuvastava luonteensa.

Työympäristöstä suunniteltiin paitsi rento, myös vehreä ja levollinen. Taukoa tai hiljaisuutta kaipaava voi rauhoittua sammalseinillä vuoratussa maisemaloungessa, portaiden alle rakennetussa lukunurkassa – tai vaikka saunassa.

Edustavat tilat on toteutettu pilke silmäkulmassa: neuvotteluhuoneen pöytä toimii myös biljardipöytänä ja keittiö muuttuu tarpeen tullen päteväksi baariksi. Yhteisissä oleskelutiloissa voidaan pelata poukalla tai katsoa elokuvia.

Liukuvärjätyt lasiseinägrafiikat tuovat tiloihin sekä työntekijöiden toivomaa väriä että neuvottelu- ja keskittymistiloissa kaivattua yksityisyyttä.

Lopputulos: pelimoottorien kehittäjälle lisätehoa työympäristöstä

Uudistetut tilat kuvastavat Unityn yrityskulttuuria: yhteisöllistä, työntekijöistään ylpeää ja kiinnostunutta työpaikkaa. Monipuolinen, myös rentoutumisen mahdollistava työympäristö tukee töissä viihtymistä. Erityiskiitosta on kerännyt se, että toimiston suunniteltiin juuri Helsingin yhteisön oloiseksi ja näköiseksi.

Kuvat: Aleksi Tikkala
Edellinen referenssi
Seuraava referenssi