Kun yrityksen tärkein voimavara on siellä työskentelevät ihmiset, vaaditaan työympäristöltä paljon

Lähtökohta

Kiilto Oy on suomalainen kemianteollisuuden tuotteita valmistava perheyritys. Helsingin yksikölle suunniteltiin muuton yhteydessä uusi toimitila, joka toimi samalla uudenlaisen monitilatoimiston pilottiversiona Kiillon pääkonttorin remonttia varten.

Mitä tehtiin?

100-vuotiaan  Kiillon missio on olla yritys, jonka jokaista toimintoa läpileikkaa vastuullisuus. Kiillon Helsingin toimiston muuttaessa Ruoholahteen uudesta työympäristöstä suunniteltiin kaikin puolin yrityksen tavoitteita tukeva.

Kiillolle suunniteltiin brändin mukaiset tilat: dynaamiset, osallistavat, raikkaat ja toimivat. Henkilöstön hyvinvointi ja optimaalisen työympäristön takaaminen oli suunnittelua pitkälti määrittävä tekijä. Suunniteltu monitilatoimisto taipuu monenlaiseen työntekoon, keskittymistä vaativasta yksilötyöskentelystä keskustelevaan tiimityöhön

Yhteinen taukotila ja iso keittiö tukevat arjen kohtaamisia. Avotilasta tehtiin toimiva ja työrauhan takaava laadukkaiden akustisten ratkaisujen avulla. Viherkasveja sisältävät tilanjakajat tuovat avonaiseen tilaan intiimiyttä ja rytmiä. Valon kulku tilassa on huomioitu. Rauhallinen merimaisema antaa tilalle oman luonteensa.

Kiillon uusi työympäristö on tyylikäs yhdistelmä uutta ja vanhaa kalustusta, suomalaista puusepäntyötä sekä suomalaista taidetta ja harkiten valittuja sävyjä sekä materiaaleja. Mielenkiintoiset yksityiskohdat pitävät linjakkaiden tilojen kokonaistunnelman luonteikkaana ja lämpimänä.

Mielenkiintoiset yksityiskohdat pitävät linjakkaiden tilojen yleistunnelman luonteikkaana ja lämpimänä.

Lopputulos: pieteetillä suunniteltu toimisto tiivisti työyhteisöä

Valmis työympäristö täytti asiakkaan toiveet brändiä kuvastavasta, työskentelyä tukevasta ja henkilökunnan arkea helpottavasta monitilatoimistosta. Työntekijöissä erityistä kiitollisuutta herätti työyhteisön lähentyminen uuden, hyvin suunnitellun työympäristön myötä.

Kuvat: Aleksi Tikkala
Edellinen referenssi
Seuraava referenssi