Lähtökohta

Kansainvälinen lääkeyhtiö Boehringer Ingelheimin sai Helsingin Ruoholahteen uuden, raikkaan ja modernin tilailmeen Rune & Berg Designin suunnittelemana. Tilauudistuksen tavoitteena oli luoda yhteisöllisempää toimintakulttuuria, parantaa viihtyisyyttä sekä yhteistyötä. Tilojen toivottiin mahdollistavan myös tulevaisuuden muuttuvat tarpeet: projektityölle ja monimuotoisille työtavoille suunniteltiin aiempaa enemmän tilaa ja mahdollisuuksia.

”Toimisto on nyt aivan älyttömän kiva ja toimiva!”

Mitä tehtiin?

Tiloja suunniteltiin yhdessä asiakkaan projektiryhmän kanssa. Henkilöstölle järjestettiin työpaja, jossa kerrottiin, mitä työskentely monitilatoimistossa tarkoittaa. Työpajassa pohdittiin, millaiset tilat palvelevat henkilökunnan arkea jatkossa parhaiten. Henkilöstö osallistui suunnitteluun antamalla palautetta alustavista suunnitelmista. Näin varmistettiin, että tilat vastaavat mahdollisimman hyvin arjen tarpeisiin.

Ennen projektia Boehringer Ingelheimin työntekijöillä oli omat työpisteet. Aluksi ajatus siirtymisestä vaihtuvaan työpisteeseen tuntui monesta epämieluisalta. Projektin myötä tilojen monimuotoisuus lisääntyi. Tämä mahdollisti työn tekemisen siihen kulloinkin parhaiten soveltuvassa tilassa ja omasta työpisteestä luopumisen.

Kun omia työskentelytapoja ja monipaikkaisuuden hyötyjä pohdittiin vielä tarkemmin, innostui flex-käytännöstä yhä useampi. Näin saatiin lisättyä tilankäytön ja toiminnan joustavuutta sekä vahvistettua yhteistyöllisyyden muodostumista.

Toimitiloihin luotiin myös rento working cafe kohtaamiseen, tauoille ja työskentelyyn. Working café sijoitettiin tilaan, josta aukeaa toimiston upein maisema merelle. Näin koko henkilöstö pääsee nauttimaan näkymästä halutessaan.

Lopputuloksena syntyneet raikkaat ja avarat tilat otettiin työntekijöiden keskuudessa innolla vastaan.

Asiakas pitää toimitilamuutosta erittäin onnistuneena: työntekijöiden antama keskiarvo tiloille oli 2,85 kolmen ollessa maksimi. Tilat tuntuvat avarilta ja moderneilta, jonne kukat ja kasvit tuovat raikkautta.

Edellinen referenssi
Seuraava referenssi