Tilat, joissa suomalaisen urheilun hyväksi työskennellään yhdessä ja ylpeydellä

Lähtökohta

Olympiakomitean uusien tilojen haluttiin ilmentävän sekä visuaalisesti että toiminnallisesti kattojärjestön sekä kaikkien tilaan muuttavien organisaatioiden identiteettiä. Työympäristöstä toivottiin sen käyttäjien kaltaista: energistä, dynaamista ja ammattimaista. Asiakkaan ydintoiminta – urheilu ja liikuntaa – sai näkyä.

Mitä tehtiin?

Suunnitteluprosessi aloitettiin yhdessä henkilöstön kanssa. Työntekijöille järjestetyissä työpajoissa kartoitettiin yhteisiin tiloihin liittyviä toiminnallisia tarpeita ja visuaalisia toiveita. Koska saman katon alla toimii kymmeniä itsenäisiä lajiliittoja ja järjestöjä, etsittiin työpajoissa yhteisöllisyyttä tukevan, kaikkia toimijoita edustavan työympäristön rakennuspalikoita.

Olympiakomitealle suunnitellut tilat kannustavat vuorovaikutukseen ja aktiivisuuteen. Henkilöstön toiveesta tiloissa on useita erilaisia työskentelytiloja, hiljaisista huoneista rennompiin sohvaryhmiin. Yhteisten tilojen sydän on iso keittiö ja sen ympärille levittäytyvä oleskelualue, jossa lounaan voi nauttia Helsingin Olympiastadionin istuimista valmistetuilla kalusteilla.

Suunnittelun avainsanoja olivat yhteisöllisyys, modernius, luovuus ja raikkaus. 

Olympialaisten mukaan nimetyissä neuvotteluhuoneissa voi halutessaan valita istuimekseen jumppapallon, ja yhteisissä tiloissa verrytellä voimistelurenkailla. Tilojen käyttäjistä kertoo auloissa sijaitsevat brändielementit: lajiliittojen lahjoituksista tehty liikuntavälinekollaasi sekä tuhansista mitaleista koostettu mitaliseinä. Olympiakomitean edustamien lajien kirjo näkyy myös lasiseinäteippauksissa.

Lopputulos: ylpeyttä herättävä, yhteishenkeä parantava työympäristö

Uusista tiloista tuli aidosti käyttäjiensä näköiset. Yhdessä ideoidut, luovat ja hyväntuuliset ratkaisut lisäsivät työntekijöiden ylpeyttä tiloista. Työntekijäkokemus parani laadukkaan, yhteisöllisyyttä tukevan työympäristön myötä.

Kuvat: Aleksi Tikkala
Edellinen referenssi
Seuraava referenssi