Helsingin ensimmäinen boutique-hostelli

Lähtökohta

Rune & Berg Design oli otettu saadessaan olla osa projektia, joka tarjosi mielenkiintoisten suunnittelumahdollisuuksien lisäksi tilaisuuden tehdä hyvää. Asiakkaan visio uudesta, kehitysvammaisia työllistävästä hostellista kolahti kerralla: meille oli saman tien selvää, että haluamme olla mukana tekemässä Myö Hostellista juuri niin ”päheetä” kuin miltä se perustajiensa haaveissa näytti.

Mitä tehtiin?

Rune & Berg liittyi myöläisten matkaan jo siinä vaiheessa, kun hostelli oli totta vasta paperilla. Olimme mukana luomassa boutique-hostellin konseptia, suunnittelemassa sen palvelukokemusta, tukena neuvotteluissa ja riemuitsemassa myöläisten kanssa ensimmäisistä asiakkaista.

 

Valmiissa tiloissa runebergiläisten kädenjälki näkyy monessa paikkaa: tilailmeessä, tapeteissa, graafisessa ilmeessä ja opasteissa. Konseptiin kuuluu suomalaisten paikkakuntien mukaan nimetyt kerrosteemat: Kuttura, Konnenvesi, Keikko ja Käpylä. Teemat näkyvät kerrosten värityksessä ja kuvituksissa.

Jokaiseen majoituskerrokseen suunniteltiin kerrosteeman mukainen tapetti.
“Tule sellaisena kuin olet. Me pidämme huolen että viihdyt."
Myö Hostellin omistajien alkuajatus hostellin konseptista

Lopputulos: ilmeeltään ja toimintaperiaatteeltaan ainutlaatuinen hostellikonsepti

Hostellin tila- ja palvelukonseptit tukevat toisiaan. Asiakkaan arvot, kuten eettisyys, ekologisuus ja esteettömyys konkretisoituvat tilassa lämpimänä palveluna, kodikkaana tunnelmana, vastuullisina kalustevalintoina ja kekseliäinä ratkaisuna. Myön ilmeen mukaiset sympaattiset opasteet helpottavat tiloissa toimimista ja liikkumista. Viihtyisät, yksilölliset huoneet sekä kanssakäymiseen houkuttelevat yhteiset tilat puhuttelevat monenlaisia matkustajia. Runsaasti medianäkyvyyttä saaneen hostellin konsepti ilmentää kokonaisvaltaisesti perustajiensa alkuajatusta: “Tule sellaisena kuin olet. Me pidämme huolen että viihdyt.”

Kuvat: Aleksi Tikkala
Edellinen referenssi
Seuraava referenssi