Elon brändin mukainen aula vahvistaa vierailijakakokemusta.

Lähtötilanne

Keskinäisen Työeläkevakuutusyhtiö Elon pääkonttorissa haluttiin lähteä uudistamaan monikerroksista toimistorakennusta alue kerrallaan. Työtiloilta toivottiin vaihtelua erilaisten työtehtävien tekemiseen. Monipuolisen yhteistyön lisäksi oli tarve saada myös rauhallista keskittymistä tukevaa tilaa.

Elon arvot haluttiin saada näkyväksi työympäristössä ja sen visuaalisissa ratkaisuissa. Suunnitelmissa tuli huomioida muuttuvan työn vaatimukset ja tulevaisuuden näkymät. Suunnitelman lähtökohtana oli viihtyvyyden lisääminen värimaailman, materiaalien ja akustoivien elementtien avulla sekä monipuolisten työpistealueiden kehittäminen.

Elon aula- ja kahvilatilojen ilme haluttiin saada päivitettyä ja muutettua tilat käytännöllisempään muotoon. Asiakasvirtoihin ja palvelualueeseen kaivattiin selkeyttä, jotta voitiin palvella sujuvammin isoa asiakasmäärää.

Mitä tehtiin?

Rauhallisen tunnelman luominen työtiloihin oli tärkeää. Tilojen akustiikkaa parannettiin näyttävillä akustoivilla valaisimilla ja seiniin asennettavilla akustiikkapaneeleilla. Tiimien erilaisia tarpeita kuunneltiin ja työpistealueita järjesteltiin uudestaan, hyödyntäen olemassa olevia työpistekalusteita.

Työympäristö uudistettiin kokonaisvaltaisella muutoksella. Yksi keskeisimmistä ilme-elementeistä on näyttävä vinyylilattia, joka luo tiloista kokonaisuuden. Vetäytymis- ja neuvottelutilojen seiniin valittiin värejä, jotka heijastuvat muihin tiloihin lasiseinien läpi. Sama värimaailma toistuu kalusteiden värityksessä. 

Aulaan tuotiin brändin mukaisia värielementtejä ja logoja viestimään kaikista talon vuokralaisista. Opasteet suunniteltiin selkeyttämään reittejä ja luomaan viimeistellyn ilmeen. Aula- ja kahvilatilat nostivat koko aulan imagoa ja yhdistivät sen kokonaisuudeksi. Elon brändi-ilme on nyt vahvemmin esillä aulassa, jossa vierailijat viettävät paljon aikaan. Vierailijoiden tarpeet otettiin huomioon tarjoamalla monipuolista odotustilaa ja säilytysmahdollisuuksia. Koko muutos toteutettiin kunnioittamalla olemassa olevaa rakennusta ja sen näyttävää arkkitehtuuria.

Lopputulos

Vaihtelua, väljyyttä ja monia vaihtoehtoisia työskentelypaikkoja saatiin työtiloihin työpisteiden uudelleen sijoittamisella ja jakamalla tilaa kalusteilla ja sohvaryhmillä. Yhteenkokoavassa lattiamateriaalissa on rohkea kuvio, joka vaihtelee tiloittain rauhallisemmasta harmaasta värikkäämpiin kuvioihin. Yleisilme on levollinen ja sitä piristää kalusteissa ja akustiikkapaneeleissa toistuvat värit.

Lattian rohkea kuvio tuo ilmettä työtiloihin.
Opasteet luovat turvallisen kokemuksen.
Tyylikkäät opasteet viimeistelevät tilailmeen.
Edellinen referenssi
Seuraava referenssi