Aulan julkisivumaiset materiaalit luovat näyttävän ja arkkitehtonisen vaikutelman. 

Lähtökohta

Spondan Arkadia 6 -kiinteistö Helsingin keskustassa remontoitiin kauttaaltaan vuonna 2020. Kiinteistö sai täydellisen kasvojenkohotuksen uudistuneen brändin ja näyttävän pääaulan myötä. Myös vuokralaisten tilat uudistettiin vastaamaan ajan henkeä ja vaatimuksia. Saimme olla mukana suunnittelemassa aulatiloja sekä useita vuokralaisyritysten tiloja. Lisäksi suunnittelimme yleisten tilojen opastuksen sekä julkisivunäkyvyyskonseptin niin kiinteistölle kuin vuokralaisille. 

Helsignin keskustassa olevan toimistokiinteistön sisääntuloaula oli ennen ulkotilaa.
Viisimetriset pivot-ovet luovat jylhän arkkitehtonisen vaikutelman.

Mitä tehtiin?

Aulatila toimi ennen remonttia rakennuksen lastauslaiturina ja katutilana. Ulkotila muutettiin sisätilaksi ja sen paikalle rakennettiin toimistorakennuksen pääaula. 

Aulatilassa haluttiin ilmentää sen historiaa ulkotilana. Siitä haluttiin luoda toimistorakennuksen plaza, jossa työntekijät, asiakkaat ja kaupunkilaiset risteilevät. Kahvilan ja ravintolan välille luotiin kulkuyhteys aulan kautta. Aulatilan molemmin puolin sijoittuvat lähes viisi metriset keskisaranasta pivotoivat ovet, jotka johtavat sekä ravintolaan ja kahvilaan. Pivot-ovien auki ollessa tila säilyy yhtenäisenä ja luo mielikuvan ilman ja tuulen kulusta plazalla. 

Sisätilan materiaalivalinnoissa käytimme julkisivumaisia ja arkkitehtonisia materiaaleja näyttävän ja elegantin vaikutelman luomiseksi. 

Aulaa hallitsee näyttävä valaisintaideteos, joka korostaa vastaanottotiskiä ja toimii siten myös opastuksellisena elementtinä. Arkadia 6 toimistorakennuksen konseptiin kuuluu palveleva vastaanotto, jota halusimme hienovaraisesti korostaa. Valaistuksella haluttiin luoda muunneltavia tunnelmia erilaisiin vuorokauden- ja vuodenaikoihin sekä tilassa pidettäviä tapahtumia varten. Yleisvalaistus on vähäeleinen ja korostaa tilan pääelementtejä eli takaseinän betonipintaa ja vastaanottotiskiä.

Aulaa hallitseva näyttävä valaisintaideteos korostaa vastaanottotiskiä ja toimii opastuksellisena elementtinä.

Vastaanottotiskin kuparipinta toimii kontrastisena pintana koko aulatilaa hallitsevalle turkoosille betoniseinäpinnalle. Ajatuksena turkoosissa seinäpinnassa oli esittää ulkotilassa tapahtuvaa kuparin patinoitumista. Seinä on käsitelty sivelytekniikalla kuultomaalaamalla pintaa useammalla kerroksella, jotta betonipinta kuultaa läpi. Näin patinoituneen kuparin sävyyn saatiin sille tyypillistä vaihtelevuutta ja eloa.

Yhtenäisen tunnelman ja viimeistellyn vaikutelman luomiseksi aulojen ja porrashuoneiden opastuksessa käytettiin myös kuparia. Suunnittelimme kerrosnumerot jatkaen rakennuksen logon visuaalista tyyliä. Kahdessa kerroksessa sijaitsevat maanalaiset parkkihallit ja jätehuone tarvitsivat myös kattavan opastesuunnitelman mahdollistamaan sujuvan logistiikan sekä liikkuminen autolla ja pyörällä. Kellarikerroksiin suunniteltiin myös opastusta, jotta eri puolilta rakennusta löytää käytäviä pitkin autohalliin, hisseille ja sosiaalitiloihin. 

Julkisivun suunnittelussa otimme kantaa yritysten valologojen sijoitteluun, kisälleihin ja istutuksiin. Autoimme myös luomaan vuokralaisohjeistuksen, miten eri brändien näyteikkunailme voitaisiin rakentaa Arkadia 6 -kiinteistöön sopivaksi.

WC-tilat jatkavat aulatilojen ilmettä.
Yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota myös lattian saumoissa..
Opastuksessa käytetty kupari luo viimeistellyn vaikutelman.
Vuokralaisten logot on heijastettu betonipinnalle gobo-valoilla.

Lopputulos

Arkadia 6:sen jyhkeän moderni ja arkkitehtoninen ilme selkeytti kiinteistökokonaisuuden ja nosti toimistokiinteistön halutuksi kohteeksi toimitilamarkkinoilla.

Edellinen referenssi
Seuraava referenssi