Exilion

Uudelleensyntynyt Valla tarjoaa vastavoimaa etätyölle

Helsingin Ruoholahdessa sijaitseva Valla, entinen Itämerentori 2, on kantakaupungin korkein toimistorakennus, jonka 21 000 neliötä uudistuu vastaamaan tietotyöläisten tarpeita. Sen katutasokerros Atrium toimii jatkossa Vallan sykkivänä sydämenä. Siellä sijaitsevat muun muassa hotellitasoinen aula, teknistäydellinen neuvottelukeskus ja ikivihreä taidepuutarha. Kiinteistön ylempiin kerroksiin ja 70-metriseen torniin puolestaan sijoittuvat keskittymiseen ja kohtaamiseen soveltuvat toimistotilat sekä huipun elämyskeidas.

 

Kiinteistökehityshanke toteutettiin yhdessä Exilionin sekä brändisuunnittelusta vastanneen Werkligin kanssa. Meidän kynästämme syntyivät Vallan uudet tila- ja palvelukonseptit, jotka näkyvät vahvasti myös sen markkinoinnissa. Kohteen hankesuunnittelu suurine rakennusteknisine muutoksineen tullaan toteuttamaan määritellyn konseptin pohjalta vuonna 2025.

Elämyksellinen maamerkki vuokralaisille ja kaupunkilaisille

Valla on ollut näkyvä osa Ruoholahden katukuvaa valmistumisestaan eli vuodesta 2000 saakka. Projektissa selkeytettiin kiinteistön vetovoimatekijöitä ja tilan käyttöä ankkurivuokralaisen muuttaessa muualle. Projektin tavoitteena oli tehdä Vallasta Ruoholahden elämyksellisin kiinteistö, vastavoima vallalla olevalle etätyölle. Hanke on kunnianhimoinen ja tulee elävöittämään Ruoholahden katukuvaa ja siten koko alueen profiilia.

Vallan uudessa konseptissa korostuvat:

  • Kaupunkilaisten aktivointi: rakennus on entistä näkyvämpi osa Ruoholahtea, kaupunkilaisille avoin pohjakerros
  • Tilojen vuokrattavuus: 24/7 monikäyttöiset ja laadukkaat tilat, puhdaslinjainen estetiikka taustana luonnon ja taiteen monimuotoisuudelle
  • Palvelut: itse johdetut korkealaatuiset kuratoidut palvelut, kuin viiden tähden hotellissa

Kiteytimme konseptiin kuvauksen Vallan palveluista, julkisivukonseptista sekä tilojen sijoittumisesta kiinteistössä. Tuotimme lisäksi vuokralaispohjat tilojen vuokrauksen tueksi. “Ajatuksena on tehdä Vallan huipusta ja Atriumista destinaatioita, joita halutaan tulla kauempaakin kokemaan”, design-strategi Heidi Linkka paljastaa. Huipulla sijaitsevat esimerkiksi ihka oikea hirsisauna ja kattoterassi. Kiinteistöstä löytyvät myös tietotyöläisiä aktivoivat liikuntapalvelut sekä mittava autohalli, jonne on helppo sujahtaa suoraan Länsiväylältä. Jotta palvelut toteutuvat halutulla tasolla, johtaa niitä jatkossa hotellinjohtajaan verrattavissa oleva “Vallan päällikkö”.

“Uskon, että teimme projektissa oikeita asioita. Oli hyvä, että meitä oli useampi henkilö mukana miettimässä huolellisesti Vallan tulevaisuuden tavoitteita ja konseptia ja saimme ne lukittua kerralla. Kyllä meillä ideoita on, mutta emme olisi saaneet yksin aikaiseksi näin jäsenneltyä prosessia ja esimerkiksi ideoitua kiinteistön tyyliä”, Exilionin toimitusjohtaja Ari Talja kuvaa kanssamme tehdyn työn merkitystä tilaajan näkökulmasta.

 

Tilakonsepti kiillottaa aikansa helmen

Miltä Valla sitten tuntuu ja näyttää jatkossa? Se muutetaan staattisesta monumentista elämykselliseksi maamerkiksi. Käytännössä tämä tarkoittaa toiminnallisuuden kannalta sitä, että käyttäjän on helppo liikkua tiloissa, sillä palvelut on sijoitettu käyttäjän näkökulmasta mahdollisimman intuitiivisesti.

“Vallaan on helppo löytää, sillä uusi julkisivu ja erityisesti sisäänkäynti vangitsevat katseen ja erottuvat katukuvassa. Kulman uudesta pääsisäänkäynnistä on nyt luonteva kulku kohti vehreää palvelupistettä, jossa sinua on ihminen vastassa. Tämän jälkeen tila avautuu ja näet koko komeudessaan Atriumin ja ylempien kerrosten toimistotilat”, design-strategi Jenni Herkama kertoo tilasuunnittelun keinoin luodusta levollisesta käyttäjäkokemuksesta.

Vallasta kiillotetaan konseptin avulla entistä ehompi myös tyylin ja tunnelman osalta. Alun perin arkkitehti Pekka Helinin suunnittelemien puhtaiden linjojen ja korkealuokkaisten materiaalien rinnalle tuodaan mieleenpainuvia luonto- ja taide-elementtejä, joiden juuret ovat Ruoholahden ympäristössä.

“Rakensimme olemassa olevan laadukkaan arkkitehtuurin päälle. Hyödynsimme esimerkiksi julkisivun ehostussuunnitelmassa kiinteistön kauniisti patinoitunutta, rakennusaikanaan uudenlaista Corten-teräspintaa. Vehreän ja lämpimän katutasokerroksen ajatuksena on elävöittää niin sisäpihalle avautuvia toimistotiloja kuin Ruoholahden katukuvaa ja tehdä Vallasta houkutteleva destinaatio niin vuokralaisille kuin kaupunkilaisille laajemminkin”, Jenni tiivistää konseptin suunnittelufilosofian inspiraation lähteitä.

Haluatko tietää lisää?

Tutustu Vallan ajankohtaisiin uutisiin tai ota yhteyttä meihin – keskustelemme mielellämme aiheesta lisää.

Tutustu muihin samankaltaisiin projekteihin

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!

VVT Kiinteistösijoitus

Funkkiskiinteistö nostettiin uuteen loistoon

Torin laidalla sijaitseva Hallintalo on yksi Vaasan tunnetuimmista funkkisrakennuksista, kuuluisan arkkitehdin Viljo Revellin ensimmäinen työ vuodelta 1939. Vuosikymmeniä vaasalaisen kaupunkikuvan edelläkävijänä toiminut rakennus uusittiin historian kerrostumia kunnioittaen. Valaistu julkisivulogo, Hercule Poirotista inspiraationsa saanut suuri seinäkello ja merellisyyteen viittaavat aaltokuvioiset liput varmistavat, että rakennus huomataan jo kaukaa. Sisätilojen uusittuja auloja ja porrashuoneita yhdistävät funktionalismille tyypilliset piirteet: eleettömyys, ilmavuus ja pyöreä muotokieli.

Bygga - entistä vetovoimaisempi funkkishelmi

VVT Kiinteistösijoitus hankki liiketiloja ja toimistotilaa käsittävän Hallintalon vuonna 2016. Projektin tavoitteena oli nostaa Hallintalo, uudelta nimeltään Bygga, uuteen loistoon ja varmistaa sen vetovoimaisuus myös nykyajan kiinteistömarkkinassa. “Pintojen osalta 3o-luvulla rakennettu kiinteistö kaipasi vuokrattavuuden kohentamista. Tavoitteena oli kunnioittaa olemassa olevaa funkkista tämän päivän twistillä”, kertoo Jere Fredriksson VVT Kiinteistösijoitukselta. “Kiinteistöllä on vahva historia, ja se on ollut kaupunkilaisille merkittävä monessakin mielessä. Brändäys oli tarpeellista, jotta keskeisen kiinteistön arvo säilyy ja uudistuu tässä ajassa”, jatkaa projektin johtava suunnittelija Johanna Happonen.

Kiinteistön brändin suunnittelua ohjasivat yhdessä VVT:läisten kanssa määritellyt teemat:

  • uusiutuva ajan ikoni
  • näkyvä ja oleva
  • tiedetty maamerkki
  • tyyliä arvostava
  • kohtaamispaikka
  • suomenruotsalaisuus

Rune & Berg Design vastasi kiinteistön brändäyksestä, joka sisälsi graafisten ja tilallisten elementtien konseptoinnin ja toteutussuunnittelun julkisivuun, auloihin ja porrashuoneisiin. Lisäksi kiteytimme sisustuskonseptin ohjeistoon ja esitteeseen, joita asiakas voi hyödyntää kohdetta vuokratessaan. “Projekti ja prosessi menivät hyvin, yhteinen ymmärrys syntyi helposti ja asiakkaan tahtotilaa kunnioitettiin hyvin. Hyvä, ettei puhuta vain fyysisestä tilasta vaan kokonaisbrändistä. Teiltä sai kaiken “yhdeltä luukulta”, Jere kertoo projektin sisällöstä ja sujuvuudesta.

Yhtenäinen kokemus ulkona ja sisällä

Kiinteistön brändin luominen lähti liikkeelle talon historiasta, arkkitehtuurista ja sen suhteesta ympäristöön. Koska kyseessä on funktionalismin tyylipuhdas edustaja keskeisellä paikalla Vaasassa, noudattelee koko kiinteistö funktionalismin periaatteita. “Muotokieleltään koko ilme on funkkista yksityiskohtia myöten. Inspiraatiota haettiin paitsi Revellin muista töistä, myös esimerkiksi Hercule Poirotin alkutunnuksen varhaista funktionalismia edustavasta visuaalisuudesta”, AD Riikka Kuukka paljastaa.

Julkisivun eleetön mutta näkyvä “Bygga”-logo sai parikseen aaltomaiset kuviot, jotka viittaavat sijainnin merenläheisyyteen ja funktionalismin pyöreään muotokieleen. Kiinteistön ulkopuolelta löytyy myös kaupunkilaisille tärkeä kello, josta on helppo katsoa aikaa tavatessaan läheisen torilla tai bussia odottaessaan. “Isolla oleva nimi “Bygga” sopii täydellisesti Vaasaan ja kohteeseen, aivan kuin se olisi ollut siinä aina. On kysytty, onko koko julkisivu rempattu, vaikka siinä on muutettu vain valot ja logo”, Jere kertoo uudistetun kohteen saamasta vastaanotosta.

Eheä funktionalismi jatkuu kiinteistöön sisälle astuttaessa. Sisääntuloaulan aaltomaiset teippaukset ja samaan muotokieleen kustomoitu kivilattia johdattavat tulijan peremmälle. Myös porrasaulat ja sisätilojen opastemaailma uudistettiin sisustuskonseptin mukaisiksi.  “Kohteessa nivoutuvat kivasti yhteen graafinen ilme, kiinteistön brändi ja tilallinen toteutus. Juoni on yhtenäinen ja lähtöisin arkkitehtuurista ja funkkiksesta, historiaa kunnioittaen”, Johanna kuvaa yhtenäisen kokemuksen onnistumista.

Uusittu kiinteistö on herättänyt kiinnostusta

Lopputuloksena on yhtenäinen kiinteistö, josta on ilo kertoa myös potentiaalisille vuokralaisille digitaalisen esitteen ja konseptiesityksen avulla. Esite sisältää yleistietoa kohteesta ja kiteyttää uudistetun brändin, kun taas konseptiesitys havainnollistaa kohteen boutique-toimistojen esimerkkimateriaalit ja -kalusteet eri hintaluokissa. “Kiinteistöön luotiin yhtenäinen tarina, jossa tila ja graafiset materiaalit vahvistavat toisiaan”, projektin graafinen suunnittelija Noora Malmström kertoo.

Kiinteistön omistaja VVT on tyytyväinen lopputulokseen, eikä uusittu kohde ole jäänyt huomaamatta Vaasan toimitilamarkkinassa: “Lopputulos on tosi onnistunut: kunnioittaa vanhaa kiinnostavasti. Ihan kuin eri kiinteistö. Kiinnostus on lähtenyt heti uudelle tasolle”, Jere summaa ilahtuneena.

Tutustu muihin samankaltaisiin projekteihin

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!

Hattutehdas

Mahdollisuuksia täynnä olevalle kiinteistölle sen ansaitsema ilme

Helsingin Sörnäisissä kohoaa hurmaava, lähes 90-vuotias entinen tehdasrakennus, joka toimi hattutehtaana ja muun muassa kahvipaahtimoiden ja pakkaamoiden kotina vuosina 1938-1970. Kolmeen kertaan laajennettu rakennus tarjoaa reippaasti tilaa ja luonnetta, erityisesti mieleenpainuvan uuden identiteettinsä ansiosta. Uusi nimi, Hattutehdas, ja hyväntuulisen raikas visuaalinen ilme knallia muistuttavine logoineen erottuvat muista lähialueen kiinteistöistä. Uudistetut sisääntulot ja aulat sekä showroom auttavat potentiaalista vuokralaista ymmärtämään, mihin kaikkeen tämä historiaa huokuva mutta talotekniikaltaan moderni kiinteistö taipuu. Hattutehtaan ilmeen viimeistelevät selkeät opasteet, jotka ohjaavat oikeaan suuntaan laajassa kiinteistössä.

Kiinteistön suunnittelua ohjaavia
design drivereita olivat:

  • industrial, ajan henkeen sopiva
  • tunnistettava
  • persoonallinen
  • hyväntuulinen
  • oivaltava

Rune & Berg Design vastasi kiinteistön graafisen ilmeen suunnittelusta sekä sisäänkäyntien ja aulatilojen faceliftistä. Suunnittelimme lisäksi uuden ilmeen mukaiset nettisivumateriaalit ja kohteen sähköisen esitteen sisältöineen. Kiinteistön käytettävyyttä tukemaan luotiin uudistettu opastekonsepti, joka on myös Rune & Berg Designin käsialaa.

Innostavampi ilme, tunnetumpi talo

Hattutehdas sijaitsee vinhaa vauhtia kehittyvällä alueella Vilhonvuorenkadun ja Sörnäisten rantatien kulmassa. Kiinteistön identiteettiä lähdettiin kirkastamaan, jotta se erottuisi paremmin kilpaillulla Helsingin keskustan toimistomarkkinalla. Tavoitteena oli lisätä Hattutehtaan tunnistettavuutta ja houkuttelevuutta ja sitä kautta vapaana olevien toimistotilojen vuokraamista.

Älä jää knalliksi kalliolle – Hattutehtaan ilme
ja tilat uudistuivat

Hattutehtaan uudistettu identiteetti on entistä mieleenpainuvampi ja helpommin tunnistettava. Uusi ilme kuvastaa rakennuksen eläväistä tunnelmaa, moderneja mahdollisuuksia ja persoonallista ympäristöä. Sille tunnusomaisia elementtejä ovat veikeät persikan, turkoosin ja tiilenpunaisen sävyt, iloa ja urbaaniutta henkivät kuvituskuvat ja moderni grafiikka. Persoonallinen ja hyväntuulinen ilme luo tasapainoisen yhdistelmän kohteen faktapohjaisen informaation parina nettisivuilla, kohde-esitteessä ja muissa markkinointimateriaaleissa.

Kiinteistön uudistus piti sisällään myös sisäänkäyntien ja aulatilojen selkiyttämisen sekä vuokrattavia tiloja havainnollistavan showroomin suunnittelun. Sisäänkäynteihin ja auloihin luotiin kiinteistön identiteettiin sopiva tunnelma uusittujen lattia-, seinä- ja alakattomateriaalien, valaistuksen ja opasteiden avulla. Julkisivuun ehdotettiin lippojen modernisointia sekä näkyviä Hattutehdas-logoja, jotta kiinteistön tunnistaisi jo kaukaa.

Showroom toteutettiin yhteen kiinteistön vapaista tiloista. Se auttaa hahmottamaan, miltä valmis vuokrattava tila voisi näyttää. Tilaan kalustettiin lounge ja taukotila, joihin on luontevaa istahtaa alas keskustelemaan vuokrattavista tiloista kiinteistökierroksen päätteeksi. Showroomista löytyy lisäksi tilajakoa ja kalusteiden sijoittelua havainnollistavat lattiateippaukset keittiöstä, työskentelyalueesta ja neuvottelutilasta sekä mallinnuskuva keittiöesimerkistä.

Kiinteistön uusi historiasta ammentava nimi, erottuvat nettisivut ja samaa ilmettä jatkava esite tekevät Hattutehtaasta aivan omanlaisensa. Ehostettu sisäänkäyntiaula ja tarkoitustaan paremmin palveleva showroom puolestaan helpottavat kiinteistön mahdollisuuksien havainnollistamista potentiaalisille vuokralaisille.

Haluatko lukea lisää Hattutehtaasta?

Tutustu muihin samankaltaisiin projekteihin

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!

Juju Yrityskampus

Viiden kiinteistön yrityskampukselle luotiin uusi elämä

Jujussa saat Conficapin palveluasenteen mukaisesti sitä, mitä haluat. Viiden kiinteistön laajuinen yrityskampus tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia – juuri sinun yrityksellesi sopivia palveluita ja tiloja sekä yhteisön, jossa onnistutaan, kohdataan ja viihdytään yhdessä. Jujun yrityskampuksen 90-luvun rakennuksien julkisivun punatiilen sävyt toistuvat sisustuksessa, samoin logon pyöreät linjat. Tunnelman inspiraationa toimivat muun muassa metsänpohjan raikkaus, puun lämpö sekä pehmeiden materiaalien rauha ja harmonia. Kampuksen toimintamallit ja sisustus- ja valaisinvalinnat puoltavat suomalaisuutta ja ekologisuutta – esimerkiksi älykäs valaistus on myös energiatehokas. Tiloihin sopivat opasteet tekevät liikkumisesta Jujussa vaivatonta.

Juju – tiloja, joissa on sitä jotain

Juju on suomalaisen perheyritys Conficapin omistama, Helsingin Pitäjänmäessä sijaitseva 45 000 neliön yrityskampus. Se koostuu yhteensä viidestä toimistorakennuksesta, joista löytyy tiloja ja palveluita eri kokoisten yritysten tarpeisiin. Ympäröivä asuin- ja yritysalue kehittyy paraikaa viihtyisäksi kau­pun­ki­bu­levar­dik­si puu­ri­vis­töi­neen ja rai­tio­lin­joi­neen. Juju haluttiin nivoa osaksi tätä kehitystä. Kiinteistökehitysprojektin tavoitteena oli kohteen haluttavuuden kasvattaminen sekä asiakkaiden tarpeisiin vastaavan kokonaiskonseptin ja palvelutarjooman kehittäminen.

Projektin design drivereita olivat:

  • nykyaikaisuus
  • jaettavuus
  • yhteisöllisyys
  • ekologisuus

Rune & Berg vastasi kiinteistökonseptin käyttäjälähtöisestä kehittämisestä, eri kiinteistöjen tilasuunnittelusta sekä Jujun graafisesta ilmeestä. Uudistettavat alueet määriteltiin käyttäjien palautteen pohjalta yhdessä Conficapin kanssa. Kiinteistöissä uudistettiin aulat, osa porrashuoneista, neuvotteluhuoneista ja sosiaalitiloista sekä ravintolasali ja opasteet. Lisäksi tuotettiin esite vuokrattavien tilojen markkinoinnin tueksi.

Käyttäjälähtöinen konsepti – nykyaikaisia joustavia tiloja ja yhteiskäyttöisiä palveluita

Conficapin arvot välittyvät sekä tiloissa että konseptissa: suomalaisen perheyrityksen toiminnan ytimessä ovat eettisyys, ekologisuus ja asenne “kaikki on palvelua, kaikki onnistuu”. Kiinteistökonsepti kehitettiin vahvasti yhteistyössä paitsi Conficapin, myös vuokralaisten kanssa. Projekti piti sisällään kohteen havainnoinnin ulkoa ja sisältä, Jujun roolin peilauksen ympäröivän alueen kehitykseen ja palveluihin sekä nykyisten ja potentiaalisten vuokralaisten haastatteluita. Näissä keskityttiin selvittämään, millaisia odotuksia vuokralaisilla on toimitilojen vuokraamiseen liittyen ja mitä hyvää ja kehitettävää Jujun kiinteistöistä löytyy.

 

Projektin aikana määriteltiin vuokralaisille välttämättömät ja lisäarvoa tuottavat palvelut sekä luotiin reunaehdot vetovoimaisten palveluiden toiminnasta. Ydinpalvelu on toimitilojen vuokraus. Lisäksi Jujusta löytyy mm. aula- ja ravintolapalvelut, kokouskeskus ja seminaaritila, vuokrattavat saunatilat sekä työhyvinvointia tukevat kuntosali, ohjattu liikunta ja hieronta. Vuokralaisilla on myös mahdollisuus hyödyntää yhteiskäyttöistä autoa, pesulapalveluita, Kamu-päiväkotia sekä kiinteistöjen välisiä piha-alueita.

Haluatko lukea lisää kiinteistökehityksen projekteistamme?

Tutustu esimerkiksi, kuinka autoimme muuttamaan Tampereella sijaitsevan Farmin tyhjästä toimistokiinteistöstä yritystoiminnan kasvualustaksi.

Tutustu muihin samankaltaisiin projekteihin

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!

Farmi

Tyhjenevästä toimistokiinteistöstä yritystoiminnan kasvualustaksi

Farmi saa hymyilemään ja luovuuden valloilleen ensi hetkestä asti. Tunnelma ei ole turhan vakava: leikkisät grafiikat, rustiikkiset sävyt ja rönsyilevät viherkasvit poikkeavat perinteisestä business park -ympäristöstä. Farmi on elämänmakuinen ja nuorekas.

Täällä saa kuitenkin myös töitä aikaiseksi varsin tehokkaasti, onhan valinnanvaraa 18 000 neliömetriä. Infosta voi suunnata Cow Working -kahvilaan tai ylempiin modernisoituihin työskentelykerroksiin. Työpäivän lomassa voi poiketa Laiturille luontomaiseen tunnelmaan tai viettää vaikka koko päivän monipuolisessa ravintolamaailmassa lihapullia, kasvislasagnea ja moderneja BBQ-herkkuja maistellen. Löytyypä 5. kerroksesta vielä saunaosastokin työpäivän jälkeiseen rentoutumiseen.

Farmi on ihanteellinen kasvualusta
yrityksille ja uusille innovaatioille

Alun perin 90-luvulla rakennettu entinen “Hermian Bitti” sijaitsee Tampereen Hervannassa. Sijaintiin liittyy muutakin: aivan naapurista löytyvät Tampereen teknillinen yliopisto ja Teknologian tutkimuskeskus VTT. Loistavasta sijainnista huolimatta rakennuksen tilat olivat vapautumassa pitkäaikaisen (pää)vuokralaisen käytöstä ja kaipasivat uutta ilmettä erottuakseen markkinoilla. Tavoitteena oli kehittää moderni ja inspiroiva työympäristö täynnä elämää kaiken kokoisille yrityksille.

Suunnittelun ohjenuoriksi
eli design drivereiksi määriteltiin:

  • Erottuvuus markkinassa
  • Vahvuuksien korostaminen
  • Helposti hahmotettava materiaali vuokrauksen tueksi

Erottuvan konseptin luomiseksi tutkittiin business parkien kilpailukenttää Suomessa ja ulkomailla. Kiinteistön ominaispiirteisiin ja vahvuuksiin paneuduttiin huolellisesti. Taustatutkimuksen ja yhdessä asiakkaan kanssa toteutettujen työpajojen jälkeen kiinteistön kantavaksi ideaksi määriteltiin ihanteellisen kasvualustan luominen yrityksille ja uusille innovaatioille. Näin se sai nimekseen Farmi.

Farmi tarjoaa paikan, jossa ICT-yritykset, heidän teknologioitaan hyödyntävät yritykset ja alan opiskelijat kohtaavat. Tämä tukee synergiaetuja ja innovaatioiden syntymistä, ja näin luo uniikin syyn tulla Farmille. Rune & Berg vastasi uuden vuokrausta edistävän business park -konseptin sekä graafisen ilmeen ja tilojen suunnittelusta.

Eläväinen ja aktiivinen kiinteistö, josta löytyy myös laboratoriotiloja

Pelkät tilat eivät riitä – kiinteistöjen on pystyttävä erottumaan markkinoilla ja jäämään mieleen. Farmin konseptia rakennettiin paitsi markkinoiden ja kiinteistön lähtökohdista, myös vuokrauksen näkökulmasta. Konseptista haluttiin luoda kehittyvä, nuorekas ja innovatiivinen. Kehittymistä ja innovatiivisuutta tukevat muun muassa elektroniikan testaukseen soveltuvat laboratoriotilat, joita ei ihan jokaisesta kiinteistöstä löydy.

Uniikin sijainnin, laboratoriotilojen ja modernin työympäristön ohella kehitettiin vetovoimaisia mahdollisuuksia paitsi työpäivän aikaiseen, myös sen jälkeiseen ajanviettoon. Keskeiseksi elementiksi muodostui monipuolinen ja vetovoimainen ravintolamaailma, joka houkuttelee asiakkaita myös muista alueen kiinteistöistä, mikä mahdollistaa erilaiset kohtaamiset ja tapaamiset. Lisäksi esimerkiksi parkkialuetta voi hyödyntää erilaisiin festareihin, ruokatapahtumiin, kaupunkiviljelyyn, urheiluun ja katutaiteeseen yhdessä opiskelijoiden ja muun ympäröivän yhteisön kanssa.

Kiinteistön vuokrauksen tueksi tuotettiin konsepti-idean ja valmiiden tilojen lisäksi esite ja luonnoskuvia, jotka auttavat hahmottamaan elävän kiinteistön mahdollisuuksia. Rohkea uudistus kannatti: ennen Microsoftin käytössä olleista tiloista saatiin muovattua elinvoimainen ja erottuva business park.

Lue lisää Farmista kiinteistön omilta sivuilta tai julkitiloja kalustavan Restatopin julkaisusta.

Haluatko tutustua vastaaviin kiinteistöuudistuksiin?

Lue esimerkiksi Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Arkadia 6:n kokonaisvaltaisesta uudistuksesta.

Tutustu muihin samankaltaisiin projekteihin

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!

Arkadia n:o 6

Ajaton ja mieleenpainuva
viiden tähden kiinteistö,
joka on täynnä elämää

Arkadia n:o 6 on kiinteistö, jota ei voi ohittaa huokaisematta. Jylhä arkkitehtuuri, viimeistelty julkisivu ja kutsuva aula näyttävine valaisimineen kiinnittävät huomion jo kaukaa. Ensivaikutelma on kuin viiden tähden hotellissa: himmennetty valaistus, messinkiset yksityiskohdat ja vastassa oleva aulapalvelu luovat tasokkaan tunnelman.

Täällä et pääse eksymään, vaikka neliöitä on lähes 24 000 kahdeksassa kerroksessa, sillä sisäänkäyntien ammattimainen aulapalveluhenkilö ja virtuaalinen aulapalvelu ohjaavat oikeaan kerrokseen. Helposti havaittavat opasteet sujuvoittavat kulkua. Kulman takaa avautuu selkeä hissiaula, jossa jatkuu klassisen rosoinen tunnelma. Suuntasitpa mihin kerrokseen tahansa, Arkadia 6 on Paras paikka tehdä bisnestä.

Kampissa Narinkkatorin laidalla sijaitseva, Spondan omistama Arkadia n:o 6 erottuu huolitellun julkisivun ja näyttävän aulansa ansiosta. Alun perin Einari Teräsvirran suunnittelema ja vuonna 1977 valmistunut kiinteistö uudistettiin käyttäjät keskiössä. Kiinteistön ulko- ja sisäopastus selkeytettiin ja yhtenäistettiin ja kiinteistön visuaalinen ilme koki muodonmuutoksen. Julkisivunäkyvyys, pääaula ja hissiaulat sekä wc-tilat ja ravintola modernisoitiin. Samalla uudistettiin vuokralaisten omia tiloja paremmin heidän tarpeitaan vastaaviksi. Kokonaisvaltainen uudistus herätti huomiota jo hankkeen käynnistyessä ja tilat on vuokrattu täyteen.

Vanhasta lastauslaiturista
tyylikkääksi kohtaamispaikaksi

Arkadia 6:n uudistuksen suunta määriteltiin yhteistyössä Spondan ja arkkitehtitoimisto Tengbomin kanssa. Projektissa hyödynnettiin Genslerin tekemän tilastrategian päälinjoja. Rune & Bergin roolina oli ennen kaikkea design-näkemyksen sekä halutun asiakaskokemuksen määrittely  ja tuominen tilaan sisustusarkkitehtonisten valintojen kautta.

Design drivereksi valikoituivat:

  • Helposti saavutettava
  • Erottuva
  • Mieleenpainuva
  • Ajaton klassikko
  • 5 tähden laatu

Tavoitteena oli muuttaa kiinteistö tyylikkääksi kohtaamispaikaksi, joka palvelee käyttäjiensä monipuolisia työn tekemisen ja kohtaamisen tarpeita – business by day, wine & dine by night. Aulasta luotiin kutsuva aukio, jossa työntekijät, asiakkaat ja kaupunkilaiset kohtaavat. Entinen lastauslaituri muutettiin elegantiksi aulatilaksi, johon on helppo löytää niin pyörällä, kävellen, autolla kuin julkisillakin liikennevälineillä. Tyypillisesti julkisivussa käytetyt materiaalit, kuten betoni ja messinki, muistuttavat tilan historiasta. Vuorokauden- ja vuodenaikojen sekä käyttötilanteen mukaan muunneltava valaistus tekee tilasta miellyttävän käyttää.

Harkittu käyttäjäkokemus
arkkitehtuuria kunnioittaen

Aulan rosoisen elegantti tunnelma jatkuu kiinteistössä kautta linjan. Tiloissa on helppo liikkua yhtenäisten opasteiden ja tarkkaan harkitun toiminnallisuuden ansiosta. Pääaulasta pääsee katutasossa sijaitsevaan kahvilaan ja ravintolaan, jonne ei aiemmin ollut suoraa kulkuyhteyttä. Eri tilat yhdistävät lähes viisimetriset ovet saa halutessaan auki, jolloin aula- ja ravintolatiloja voi käyttää yhtenä isona tilana esimerkiksi vuokralaisyritysten isompiin juhlatilaisuuksiin. Tästä syntyy vaikuttava kokemus, jossa laaja avoin tila muistuttaa aulan menneisyydestä ulkotilana ja luo mielikuvan ilman ja tuulen liikkeestä aukiolla.

Käyttäjä löytää etsimänsä tilat harkittujen opastevalintojen ansiosta. Vuokralaisten logot näkyvät julkisivussa ja ne osuvat silmään myös heti aulaan tullessa. Logot on heijastettu seinään pää- ja hissiauloissa gobo-valojen avulla ja niitä on helppo päivittää tarvittaessa. Pronssiset opasteet ohjaavat eri tiloihin, kuten parkkihalleihin, säilytys- ja varastotiloihin sekä ravintolaan, kahvilaan ja yhteiskäyttöisiin neuvottelutiloihin. Typografiassa toistuu logon muotokieli, minkä ansiosta kiinteistöön kuuluvat tilat on helpompi hahmottaa. Viiden tähden käyttäjäkokemuksen kruunaavat kiinteistön ja sen lähialueen palvelut, kuten suihku- ja pukeutumistilat, sähköauton latausmahdollisuus, ravintola Farang sekä lähialueen monipuolinen kulttuuritarjonta.

Haluatko tutustua Arkadia n:o 6:een tarkemmin?

Lue uudistuksesta esimerkiksi Projektiuutisista tai pääsuunnittelijana toimineen Arkkitehdit Tengbomin sivuilta.

Tutustu muihin samankaltaisiin projekteihin

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!

Trooli

Trooli toimii vuokralaisyritystensä käyntikorttina

Aivan Teurastamon ja Redin kauppakeskuksen kyljessä Kalasatamassa sijaitseva Trooli on toimistokortteli, joka muodostuu neljästä kiinteistöstä. Kiinteistöt yhdistävältä sisäpihalta löytyvät parkkipaikat, terassi ja kulkuyhteydet eri rakennuksiin. Trendikäs Troolin punatiilinen toimistokortteli on luonteva osa kehittyvää aluetta, johon on lähivuosina rakentumassa asuntoja ja palveluita jopa 25 000 ihmiselle. Kiinteistökokonaisuus sijaitsee kehittyvän merellisen bisnesalueen ja historiallisen tukkutorin leikkauskohdassa – siksi se sai nimekseen tunnistettavan, verkkokalastukseen viittaavan nimen “Trooli”. Jotta Trooliin löytäisivät myös sinne ensi kertaa tulevat, näkyvät modernisoidut logo ja opasteet kauas. Sisään astuessa aukeavat laadukas aula sekä perinteikästä käsityöläisyyttä ja historiaa hienovaraisesti kuvastavat kokous- ja toimistotilat.

Trooli – siellä missä isot kalat uivat

Trooli on nykyajan modernisoitu toimistokortteli, jonka juuret juontavat aina 1800-luvulle asti. Tuolloin Troolin alue sijaitsi kaupungin laitamilla, joten se oli oiva paikka tehtaille ja työpajoille tulipaloriskin takia. 1900-luvulla alue kehittyi satamaksi, jossa parveilivat suuret höyrylaivat ja pienet puuveneet. Toimistokortteli alueelle rakennettiin 2000-luvun alussa.

Uudistusprojekti koski korttelin Lautatarhankatu 10 -kiinteistöä, jossa ankkurivuokralaisen vuokrasopimus oli päättymässä. Kiinteistölle tarvittiin uusi käyttötarkoitus. Projektin tavoitteena olikin muokata aiemmin yhdellä käyttäjällä käytössä ollut kiinteistö kutsuvaksi ja eläväksi monikäyttäjäkiinteistöksi. Rune & Bergin roolina oli uudistaa aula, kokous- ja toimistotilat ja Troolin visuaalinen ilme. Projekti piti sisällään tilasuunnittelua ja graafista suunnittelua.

Projektin suunnittelua ohjasivat seuraavat design driverit:

  • elävä monikäyttäjäkiinteistö
  • houkutteleva ja erottuva visuaalinen ilme
  • modernisoidut toimistotilat

Lämmin, käsityöläishenkeä korostava kohtaamispaikka ja moderni toimistokiinteistö

Rakennukselle luotiin uudistettu ja erottuva identiteetti ja ilmekonsepti, joka auttaa kiinteistöä erottautumaan ja josta tiloissa toimivat yritykset ovat olla ylpeitä. Uudistus piti sisällään kiinteistön aulan, kokous- ja toimistotilojen sekä visuaalisen ilmeen ja opasteiden suunnittelun.

Rakennuksen sisääntuloaulasta luotiin arvokas, lämmin ja houkutteleva kohtaamispaikka, joka toimii vuokralaisyritysten käyntikorttina. Ensivaikutelma ei muistuta toimistoa: käyttäjästä tuntuu kuin hän saapuisi laadukkaaseen hotelliin tai ravintolaan. Toimisto- ja kokoustilat jatkavat samaa lämminhenkistä tunnelmaa.

Troolin visuaalisella ilmeellä pyrittiin parantamaan korttelin laatumielikuvaa trendikkäänä bisneskorttelina. Kiinteistöjen visuaalinen ilme pohjautuu perinteikkään käsityöläishengen, klassisen laadun ja raikkaan moderniuden yhdistämiseen. Kaikki kohteeseen suunnitellut graafiset elementit vanhoista valokuvatauluista opasteisiin ja esitteisiin kertovat samaa tarinaa ilmeikkäästä ja rikkaasta historiasta. Uniikkina yksityiskohtana vastaanottotiskin takaseinän kruunaa käsin piirretty ja puuhun kaiverrettu teos, joka kuvaa alueen historiaa satama-alueena puuveneineen, tynnyreineen ja verkkoineen.

Troolin uniikki ja helposti lähestyttävä visuaalinen ilme yhdistettynä moderneihin toimistotiloihin lisäsi kohteen tunnettuutta, ja omistajan toive kannattavasta monikäyttäjätalosta täyttyi. Itselleen sopivat tilat Troolista löysi muun muassa co-working-toimija UMA Workspace.

Haluatko lukea lisää Troolista?

Tutustu Troolissa sijaitsevasta UMA Teurastamosta kirjoitettuun artikkeliin.

Tutustu muihin samankaltaisiin projekteihin

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!