Biofilinen suunnittelu

Meillä oli ilo olla Puoli seitsemän -ohjelman haastateltavana työympäristöjen biofilisesta suunnittelusta. Johtava suunnittelijamme Sini Ala-Nikula kertoi, miten kokemuksellinen tila on osa työntekijäkokemusta ja palautumista.

Katso jakso Yle Areenassa.

Haastattelu tehtiin asiakkaamme Unityn toimistolla, jossa luonnon läsnäolon voi kokea. Heidän rauhoittumisen tilassa vaikuttava tilakokemus syntyy mielenkiintoisten luonnollisten materiaalien haptisuudesta, kasveista ja maisemasta, jonka suuret ikkunat liittävät yhdeksi kokonaisuudeksi sisätilan kanssa.

Mitä on biofilia?

Biofilia tarkoittaa ihmisten luonnollista luontoyhteyttä ja sillä on tutkitusti myönteinen vaikutus ihmisten hyvinvointiin. Sitä voidaan hyödyntää myös tilasuunnittelussa. Biofilisella suunnittelulla pystytään luomaan moniaistisia palauttavia tilakokemuksia, jotka myös virkistävät, inspiroivat ja luovat viihtyisyyttä.

Meiltä usein kysytään millaisia tiloja tulevaisuuden toimistoissa on. Yksi selkeä nouseva tilatyyppi on juuri restoratiiviset, eli palautumista edistävät tilat. Tämä on luontainen kehitys suorituskeskeisen etätyöjakson jälkeen. Työntekijät kaipaavat palautumista työpäivän aikana, joka parantaa työhyvinvointia ja auttaa luovassa ajatustyössä. Luovuus ja innovatiivisuus ovatkin joutuneet taka-alalle etätyöajassa, ja tulevaisuudessa syy toimiston olemassaoloon löytyykin juuri sujuvasta yhteistyöstä ja luovasta kehittämisestä.

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää työympäristökehittämisestä ja biofilisesta suunnittelusta juuri teidän organisaation tarpeisiin pohjaten.

 

Seuraatko meitä? Ajankohtaista ja mielenkiintoista sisältöä löydät myös meidän somesta.