Sokos Hotellien ja Rune & Berg Designin Heymo 1 -hotelli jatkoon Dezeen Awardsissa

Suomalainen hotelli-innovaatio menestyy kansainvälisesti – Sokos Hotellien ja Rune & Berg Designin Heymo 1 -hotelli jatkoon kovatasoisessa design-kilpailussa

Heymo-hotellityyppi haastaa perinteiset hotellit yhteisöllisellä, urbaanilla ja rohkealla hotellikokemuksella. Konseptin ensimmäinen hotelli, Heymo 1 by Sokos Hotels, on valittu jatkoon lähes 5000 projektin joukosta maailman johtavassa design- ja arkkitehtuurikilpailu Dezeen Awardsissa.

Espoon Keilaniemessä sijaitseva Heymo 1 on valittu arvostetun Dezeen Awards -kilpailun longlistalle Interiors-kategoriassa. Brittiläisen designjulkaisu Dezeenin järjestämä Dezeen Awards palkitsee maailman parhaita arkkitehtuuri, muotoilu- ja sisustusratkaisuja. Kilpailuun osallistui tänä vuonna yli 4800 projektia 94 maasta.

Suomen kielen sanasta ”heimo” nimensä saanut Heymo on Sokos Hotellien uusin hotellityyppi. Se edustaa Flexible Service -konseptia, jossa asiakas maksaa vain siitä, mitä tarvitsee. Heymo on modernin matkailijan tukikohta: se tarjoaa kaiken olennaisen laadukkaaseen majoittumiseen, kaupunki ja lähialueet kaiken muun.

Vuonna 2022 avattu Heymo 1 on Sokos Hotellien, Sokotel Oy:n ja muotoilutoimisto Rune & Berg Designin yhteishanke, joka yhdistää automatisoidun ja ihmisläheisen hotellikokemuksen. Graafinen ilme on mainostoimisto Bob the Robotin käsialaa. Sisustusarkkitehtuurista vastanneen Rune & Berg Designin johtava suunnittelija Riina Ruska iloitsee hankkeen menestyksestä.

Älyteknologiaa, heimomaista yhteisöllisyyttä ja intuitiivisia tiloja

Dezeen Awards arvioi erityisesti hankkeiden innovatiivisuutta, esteettisyyttä ja vastuullisuutta. Heymo 1:ssä nämä näkyvät kautta linjan.

Heymo 1 tarjoaa hotellielämyksen, joka yhdistää yhteisöllisyyden ja oman rauhan. Minimalismista ammentavissa hotellihuoneissa pääpaino on rauhoittumisessa ja hyvissä yöunissa. Värimaailma on lämpimän seesteinen, ja jokaisesta huoneesta löytyy huippulaadukas sänky. Hotellin erikoisuutena on leikkisä Lucky You -huone, jota ei voi varata, vaan se arvotaan päivittäin yhdelle onnekkaalle vieraalle. Hotellihuoneiden jatkeena toimii yhteiskäyttöinen Heymo Station, josta löytyy loungen lisäksi mm. co-working -tila ja omatoimikeittiö.

Lähes kaikki hotellin palvelut on automatisoitu. Perinteisen vastaanoton sijaan sisään- ja uloskirjautuminen onnistuu itsepalveluautomaateilla. Älyteknologialla toimivista itsepalvelukaapeista on saatavilla kaikkea all day -aamiaisesta ja take away -annoksista hygieniatarvikkeisiin. Digitalisoidun kokemuksen lisäksi hotellista saa henkilökohtaista palvelua ympäri vuorokauden. Henkilökunta eli ”Fixerit” huolehtivat vieraiden viihtyvyydestä ja antavat parhaat vinkit kaupungin tarjontaan.

Vastuullisuus on ollut olennainen osa Heymon tilojen ja palvelujen suunnittelua. Tilojen esteettömyyteen ja intuitiiviseen käyttöön on kiinnitetty erityishuomiota värejä ja visuaalisia opasteita hyödyntäen. Vastuullisuus näkyy myös kestävissä ja vähähiilisissä materiaalivalinnoissa. Heymon keskeisin vastuullisuusperiaate on kuitenkin ollut rohkaista vieraita kuluttamaan vain sen, minkä tarvitsevat.

Dezeen Awards -kilpailun voittajat valitaan marraskuussa 2023.

Lue lisää: Dezeen Awards 2023  – Hotel and short stay interior longlist

Seuraatko meitä? Ajankohtaista ja mielenkiintoista sisältöä löydät myös meidän somesta.