Nyt päivitetään toimistot koronan jälkeiseen aikaan

Työympäristöjen muutos

Mielenkiinnolla seuraamme Rune & Berg Designissa työympäristöjen muutosta. 15 vuotta sitten ryhdyttiin siirtymään kopeista avokonttoreihin. Tuolloin ihmiset pakotettiin työskentelemään samalla paikalla läpi työpäivän ja etätyöt olivat vain harvoille mahdollisia. Ihmiset voivat huonosti, koska hallinnan tunne hävisi ja tämän seurauksena aiheutui monelle turhaa stressiä, joka näkyi alenevana työkuntona ja sairauspoissaoloina. Kun kahdeksan vuotta sitten uskallettiin myöntää, että pieleen meni, keksittiin vapauden tunnetta lisäämään monitilatoimisto, joka mahdollisti ihmisten oman päätöksen siitä, missä ja miten työn toimistolla tekee. Aluksi tilojen käyttö oli vähäistä. Ihmiset tekivät edelleen paljon töitä omilta työpisteiltään, sillä kaikilla ei ollut läppäreitä, sohvilla työskentely näytti laiskalta ja pinttyneet tavat avotoimistossa rupattelulle olivat syvällä. Kun pikkuhiljaa ihmiset saivat läppärinsä ja siirtyivät tekemään töitä workingcafeihin, kotitoimistoille, asiakkaan toimistoille ja tiimitiloihin, huomattiin, että varsinainen työpistealue alkoi autioitumaan ja alettiin suosimaan nimeämättömiä flex-työpisteitä.

Etätyö normiksi

Nyt koronan aikana toimistot ovat olleet aavemaisen tyhjiä, kun ihmiset ovat tehneet töitä kotitoimistoiltaan. Olemme saaneet monia oivalluksia työtehtävien teosta etänä. Niistäkin, joita kuvittelimme, ettei kuuna päivänä voi etänä ilman kollegoiden fyysistä läheisyyttä hoitaa, olemme hoitaneet. Mitä tämä tulee tarkoittamaan työympäristöille?

Ensimmäisen koronan jälkeistä aikaa luotaavat tutkimuksen osoittavat, että perinteinen työpistealue toimistossa tulee vähenemään ja saamme tilalle monimuotoisia tiloja. Monimuotoiset tilat mahdollistavat ihmisten kohtaamisen ja yhteistyön, antavat tilaa luovuudelle sekä virikettä ja työrauhaa silloin, kun sitä tarvitsemme.

Jotta toimistolle halutaan palata, täytyy sen antaa enemmän kuin kotitoimisto, mökkiterassi tai trendikahvila. Toimisto on yrityksen fyysinen ilmentymä, joka visualisoi brändin ja antaa kokonaisvaltaisen kokemuksen. Parhaimmillaan se antaa kävijälleen pienen elämyksen, joka kasvaa liiketoimintaa hyödyttäviksi innovaatioiksi, paremmiksi ihmisten kohtaamisiksi ja inspiroi antaen elämään lisää iloa. Näiden työympäristöjen teossa haluamme olla mukana!

Seuraatko meitä? Ajankohtaista ja mielenkiintoista sisältöä löydät myös meidän somesta.