Henri Alénin Ultima Fiascoon
uusi konsepti tehokkaalla ideoinnilla

Henri Alénin Ultima Fiascoon tehokkaalla ideoinnilla uusi konsepti

Keväällä alkoi myrskytä koronaviruksen takia kaikkialla ja muiden mukana, myös ravintola-ala alkoi olla pinteessä. Yhdessäoloa rajoitettiin ja odotetut lomamatkat peruttiin. Ravintoloitsija Henri Alén halusi tarjota mahdollisuuden irrottautua kotiarjesta ja tuoda Italian Helsinkiin.

Autoimme Henriä taistelemaan koronan aiheuttamia haasteita vastaan ja kokosimme ketterästi työpajan kasaan koko henkilökunnalle, jossa mietimme millainen on ravintola Ultima Fiascoon tehty italialainen. Mikä on uusi konsepti, miten luodaan rento tunnelma hyvällä palvelulla ja miten saadaan ravintolatila muutettua nopeasti ja kustannustehokkaasti. Konsepti saatiin sujuvasti kiteytettyä toimenpiteiksi ja elokuussa uudistettu ravintola pääsi avaamaan ovensa ja toteamaan varauskirjansa pursuilevan varauksia koko syksyksi.

”En ole ikinä uskonut kauheasti mihinkään brainstorming/post it -lappu juttuihin. Tänään semmoinen oli duuniporukan kanssa syksyn ideoista. Totesin että olis pitänyt olla jo aikoja sitten.” Ravintoloitsija Henri Alén

Elämme jälleen koronan kanssa epävarmuudessa, mutta Henri ja kumppanit ovat huippuammattilaisia ja valmiina toimimaan. Seuraa myös meidän Tupa- tutkimushanketta, jossa selvitetään tieteellisessä tutkimuksessa koronaviruksen leviämistä tilassa. Ultima Fiasco on avannut ovensa tieteelliselle tutkimukselle ja testejä suoritetaan ravintolan tiloissa.

Laita viestiä, jos haluat keskustella lisää ketterästä konseptoinnista tai kehittämästämme Design Sprint -mallista. Tehokkaan Design Sprintin avulla saamme kiteytettyä nopeasti halutusta kehitystyöstä asiakkaan kanssa yhteisen näkemyksen ja toimenpiteet muutoksen toteuttamiseen.

 

Sini Ala-Nikula
Rune & Berg Designin johtava suunnittelija, osakas

Seuraatko meitä? Ajankohtaista ja mielenkiintoista sisältöä löydät myös meidän somesta.