Meille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti

Ympäristövastuu tarkoittaa meille konkreettisia tekoja omassa toiminnassamme. Olemme sitoutuneet säästämään luonnon resursseja ja lisäämään positiivisia vaikutuksia ympäristöön. Osoituksena siitä, meille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti.

Meillä Rune & Berg Designilla on mahdollisuus vaikuttaa paitsi suoraan omaan toimintaamme, myös asiakkuuksiemme ja projektiemme kautta laajemmin. Erityisesti rakentamisen parissa toimiminen on asia, joka luo meille potentiaalia vaikuttaa paljonkin.

Rune & Berg Designin ympäristölupaus

1. Autamme asiakasta ymmärtämään mihin voi vaikuttaa

Määrittelemme yhdessä asiakkaan kanssa projektin vastuullisuustavoitteen. Painotamme toimenpiteissä ja valinnoissa niiden vaikuttavuutta, kokonaisvaltaisuutta ja tasa-arvoisuutta.

2. Panostamme merkityksellisiin asioihin

Määrittelemme todellisen tarpeen. Tunnistamme merkitykselliset asiat ja toimenpiteet ja
panostamme tärkeimpiin asioihin. Emme tee asioita, joilla ei ole merkitystä.

3. Muutamme vain sen, mikä kaipaa muutosta

Inventoimme olemassa olevan ja tunnistamme säilytettävät asiat. Kartoitamme muokkaus- ja uudistusmahdollisuudet ja hyödynnämme purkumateriaalia. Tunnistamme asiakasorganisaation kulttuurin ja toimintamallien vahvuuksia tympäristönäkökulmasta.

4. Ohjaamme tekemään harkittuja hankintoja

Suosimme läpinäkyvää kotimaista tuotantoa ja kiinnitämme huomiota ratkaisujen ympäristökuormaan. Dokumentoimme työvaiheet ja käytetyt tuotteet huolellisesti myöhemmän jatkokäytön helpottamiseksi.

5. Huomioimme koko elinkaaren: käytön ja ajan sen jälkeen

Huomioimme materiaalien, kalusteiden ja ratkaisujen huollettavuuden, energiankulutuksen, kierrätettävyyden, osiin purettavuuden ja lajittelun. Lisäksi varmistamme kestävyyden ajassa ja materiaaleissa

Nyt ja tulevaisuudessa

Ympäristövastuullisuuden kehittäminen tulee läpileikkaamaan koko meidän toimintaa nyt ja tulevaisuudessa.

Lisätietoa antaa Rune & Berg Designin ympäristövastaava Jenni Herkama.

Seuraatko meitä? Ajankohtaista ja mielenkiintoista sisältöä löydät myös meidän somesta.