Suomen suurimmassa hotellissa koetaan hurmosta, iloa ja harmoniaa

Lähtökohta

Viihdekeskus Flamingon yhteydessä sijaitseva Sokos Hotel Flamingo laajentui Wing-lisäosalla alkuvuodesta 2019. Laajennusosan chilipippuria muistuttava ulkoasu herätti jo suunnitteluvaiheessa runsaasti huomiota. Myös sisätiloja lähdettiin suunnittelemaan samalla rohkeudella. Lisäosan konseptin tavoite oli tehdä Sokos Hotel Flamingosta kokonaisvaltaisesti mieleenpainuva, kaikista muista Suomen hotelleista erottuva kokemus.

Mitä tehtiin?

Suunnittelun johtoajatus oli millainen fiilis, sellainen elämys. Suomen suurimman hotellin uusien tilojen oli puhuteltava monenlaisia käyttäjiä – perheitä ja pariskuntia, kaveriporukoita ja liikematkaajia; sekä riemastumista että rauhoittumista kaipaavia.

Konseptin ytimen muodosti kolme erilaista teemaa, Flow, Joy ja Harmony. Inspiroiva Flow kutkuttaa kontrasteillaan, Joy kutsuu hersyvään hauskanpitoon ja Harmony hemmottelee pehmeydellään ja rauhallisuudellaan. 

Harmony-teeman ylellisyyttä korostaa se, että kerros on tarkoitettu ainoastaan aikuisille. K-18 -huonekerros on Suomessa ensimmäinen laatuaan.

Jokaiselle teemalle suunniteltiin vahva visuaalinen identiteetti, joka näkyy sekä huoneissa että käytävillä. Fyysisten elementtien lisäksi Flowlle, Joylle ja Harmonylle luotiin niiden tunnelmien mukaiset äänimaailmat. Tiloista tehtiin kauttaaltaan näyttävät, pysyen kuitenkin kaukana vakavuudesta. Yleisten tilojen tapeteista ja teippauksista voi bongata hotellin nimikkoeläimiä, ja kerrosaulojen valomainoksia ihastella vieressä kulkevalta Kehä III:lta asti.

Yleisissä tiloissa panostettiin majoituskerrosten tavoin vahvaan visuaalisuuteen ja kokonaisvaltaiseen tunnelmaan. Laajennuksen yhteydessä myös hotellin vanhoja tiloja kehitettiin: Rune & Berg suunnitteli hotellin ravintola- ja tapahtumatilojen uudistuksen sekä hotellin alkuperäisen vastaanoton faceliftin. Siipien välistä liikkumista helpottaa hotellin kaikkiin tiloihin jalkautettu opastekonsepti.

Lopputulos – ainutlaatuinen hotellikokemus, josta halutaan kertoa kaverillekin

Uusi konsepti nosti hotellin profiilia sekä sitä ympäröivän viihdekeskus Flamingon osana että jatkuvasti suosiotaan kasvattavana lentokenttähotellina. Hotellin tiloissa yhdistyy elämyskeskuksen yllättävyys ja levollinen rauhallisuus. Toisistaan poikkeavien teemojen ansiosta hotellista voi jokaisella vierailukerralla nähdä uuden puolen. Persoonalliset ja kokonaisvaltaisesti suunnitellut tilat innostavat vieraita ikuistamaan ja jakamaan kokemustaan. 

Kuvat: Aleksi Tikkala
Edellinen referenssi
Seuraava referenssi