Mahdollisuuksia täynnä olevalle talolle sen ansaitsema ilme

Lähtökohta

Hattutehdas on Helsingin Sörnäisissä sijaitseva hurmaava, vanha tehdasrakennus, joka toimii nykyisin kymmenien yritysten kotina. Alueen kehityksen ja lisääntyneen kilpailun takia kiinteistön identiteettiä haluttiin kirkastaa. Suunnitteluprojektin tavoite oli lisätä rakennuksen tunnettavuutta ja houkuttelevuutta, ja edistää vapaiden tilojen vuokraamista.

Mitä tehtiin?

Rune & Berg suunnitteli kiinteistölle mieleenpainuvan ilmeen, joka kuvastaa rakennuksen hyvää tunnelmaa, moderneja mahdollisuuksia ja persoonallista ympäristöä. Rakennuksen tunnistettavuutta parannettiin ristimällä se Hattutehtaaksi. Vastasimme Hattutehtaan nettisivujen sekä sähköisten markkinointimateriaalien ilmeen ja sisällön suunnittelusta.

Graafisen ilmeen lisäksi suunnittelimme kiinteistön sisäänkäynnin ja aulatilojen faceliftin, mukaan lukien koko kiinteistöön jalkautettavan opastekonseptin. Yksi kiinteistön vapaista tiloista muutettiin tilojen mahdollisuuksia ja muokattavuutta havainnollistavaksi showroomiksi. Oivaltavien ratkaisujen ansioista isoa tilaa ei tarvinnut kalustaa kokonaan: tilasta tehtiin houkutteleva kalustamalla muutamia osia keskitetysti ja suunnittelemalla pisteitä, joissa on miellyttävä käydä neuvotteluja. Tilankäyttöä havainnollistettiin myös lattiateippauksilla ja kalustetun tilan 3D-mallinnoksella.

Lopputulos: innostavampi ilme, tunnetumpi talo

Kiinteistön uusi nimi, nettisivut ja markkinointimateriaalit lisäsivät toivotusti rakennuksen tunnettavuutta. Ehostettu sisäänkäyntiaula ja tarkoitustaan paremmin palveleva showroom tekivät vieraiden ja potentiaalisten vuokralaisten vastaanottamisesta aiempaa miellyttävämpää.

Edellinen referenssi
Seuraava referenssi