Delivery Heron toimistolla työskennellään keittiössä ja palaveerataan ravintolassa

Lähtökohta

Projekti sai alkusysäyksensä Pizza Onlinen ja Foodoran muutosta saman katon alle. Tavoite oli luoda inspiroivat tilat, jotka tukevat sekä monipuolista työntekoa että uuden yhteisön syntymistä.

Mitä tehtiin?

Suunnittelu alkoi palvelumuotoiluvaiheella, jossa työntekijät otettiin aktiivisesti mukaan uuden työympäristön suunnitteluun. Yhteiskehittämisen – tiimihaastatteluiden ja työpajojen – avulla varmistettiin, että molempien muuttavien tahojen ääni tulee kuuluviin, ja tilat ovat uuden yhteisön näköiset.

Nuorekkaan kasvuyrityksen tiloista suunniteltiin viihtyisät ja kanssakäymistä edistävät, unohtamatta eri rooleihin ja tehtäviin liittyviä erityispiirteitä. Keskittyminen ja kanssakäyminen ovat tasapainossa: Delivery Heron toimistolta löytyy tiloja sekä hiljaisuutta että muiden sparrausta vaativaan työhön.

Keittiöstä ja sitä ympäröivästä oleskelualueesta haluttiin muodostuvan toimiston viihtyisä sydän, jossa on mahdollista syödä ja laittaa lounasta, rentoutua sekä tehdä töitä ja kokoustaa. 

Myös neuvotteluhuoneet saivat olla rennot, jopa humoristiset. Neuvotteluhuoneille suunniteltiin ravintola-aiheiset teemat, jotka näkyvät huoneiden sistustuksessa, lasiseinäteippauksissa ja nimissä.

Jokaisella neuvotteluhuoneella on oma ravintolateema. Delivery Heron tiloissa voi palaveerata taco-paikassa, dinerissä, sushiravintolassa tai viinibaarissa.

Lopputulos: insipiroiva työympäristö motivoi ja lähensi

Delivery Hero sai toiveittensa kaltaiset monipuolista työntekoa ja uuden yhteisön syntymistä tukevat tilat. Yhdessä suunnitelluilla, yhdessä tekemiseen ja olemiseen kannustavilla tiloilla oli positiivinen vaikutus työntekoon ja ilmapiiriin. Houkuttelevat yhteistilat hyvinvarusteltuine keittiöineen ja biljardipöytineen toivat työntekijät yhteen ja edesauttoivat uuden yhteisön muodostumista.

Kuvat: Aleksi Tikkala
Edellinen referenssi
Seuraava referenssi